Prošlo je 9 godina: Smrt prelijepe holivudske glumice i danas je misterija

U novembru ove godine bi napunila 41, godinu. Njena majka Sharon bila je irsko-istočnoevropskog porijekla, a otac je bio Italijan. Roditelji su se razveli ubrzo nakon njenog rođenja, a kasnije je s ocem imala malo kontakta.

britt1

Od 1995. do dana kad je umrla ostvarila je tridesetak uloga. Partneri su joj bili Angelina Jolie, Dakota Fanning i Eminem između ostalih. Najpoznatija je po filmovima: “Upravo vjenčani”, “Sin City”, “Prekinuta mladost”, “Osam milja”, “Djevojke iz visokog društva”.

Brittany Murphy je bila u vezi sa Ashtonom Kutcherom, da bi se 2005. vjerila s producentom Joe Macalusom. Ipak, nakon godinu dana okončali su vjeridbu. 2007. se udala za Simona Monjacka.

Posljednje tri i po godine njihovog braka živjeli su u zajednici sa njenom majkom u istoj kući.

Početkom 2000-tih Brittany je toliko smršala da su mnogi posumnjali da je postala zavisnica od droge.

britt2

Umrla je u svojoj 32. godini, 20. decembra 2009. godine, usljed akutne upale pluća kombinovane sa anemijom i opštom oslabljenošću organizma usljed korištenja raznoraznih medikamenata. Mogućnost da je bila otrovana ispituje se i danas. Pet mjeseci kasnije preminuo je i njen suprug, osam godina stariji Simon Monjack, pod istim okolnostima: takođe, kombinacija anemije i upale pluća.

U tadašnjem ljekarskom izvještaju stoji kako je umrla od upale pluća i anemije.

britt3

Postoji toliko teorija o njenoj smrti da ih je teško nabrojati, a neke su nevjerovatne. Mnoga pitanja ostala su bez odgovora i mnogo je onih koji na ta pitanja žele da dobiju odgovore. Ljudi jednostavno žele da saznaju istinu i smatraju da nije pošteno da se ovaj tajanstveni slučaj ne ispita do kraja.

S obzirom na to da je i njen suprug preminuo na isti način govorilo se o ubistvu, a između sumnjivih osoba našla se i njena majka. Jedan medij je tvrdio kako je komunicirao sa preminulom glumicom i objasnio da je u braku sa Simonom bila potčinjena, iskorištena i izmanipulisana.

britt4

Jedna od popularnih teorija je i ta da je glumica bila otrovana otrovom za pacove. S obzirom na to da kuća nije bila proglašena mjestom zločina, te opcije na kraju nisu bile dublje istražene.

Njen otac smatra da je smrt namještena i da je Brittany ubijena otrovom za pacove i da je ubijena po naređenju vlade jer je podržavala Juliju Davis, koja je davala izjave protiv Ministarstva unutrašnjih poslova i posjedovala kompromitujuću dokumentaciju.

Ipak, i dalje nema odgovora na pitanje šta je ubilo mladu glumicu.

Izvor: b92.net

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti