Prisustva vanzemaljskih bića kroz istoriju ljudske civilizacije

Prema nekim analitičarima, vanzemaljci posjećuju Zemlju još od davnina nastojeći pomoći čovječanstvu u njihovom napretku. Leteći tanjiri prate Zemlju kroz čitavu njezinu istoriju. Tome u prilog idu i brojni zapisi.

Aleksandar Veliki je za vrijeme opsade grada Tira (strateške obalne baze na Sredozemnom moru) imao je bliski susret sa vanzemaljcima tokom kojeg se oni nisu ponašali neutralno nego su mu pomogli. Naime, zidine Tira bile su visoke 15 metara tako da ih Aleksandar nije mogao razoriti. Kada je htio odustati desilo se nešto što je obje vojske ostavilo u čudu. Pojavili su se ”leteći štitovi”. Iz jednog je bljesnula ”munja” i razrušila zidove Tira.

Tir je pao. Ti ”leteći štitovi” su letjeli sve dok Aleksandar nije posve opljačkao i zapalio Tir. Onda su tajanstveno nestali.

Godine 175. na nebu kod Lanuviuma (drevni grad jugoistočno od Rima) bila su tri ”sunca”, a u toku noći padale su ”goruće baklje”. Takođe je viđen ”leteći štit” na nebu.

Čudnovata otkrića prije savremene nauke i tehnologije zaista potaknu čovjeka na razmišljanje.

Sumerani su poznavali DNK strukturu 5000. godina prije savremene medicine što je nevjerovatno.
Isto tako nevjerovatno je da su Sumerani opisali sve planete, njihovu veličinu, težinu i položaj. Čak 5000. godina prije Kopernika opisali su Uran i Neptun.

Te planete je tek 1986. letjelica Voyager proučila izbliza.

Ko im je mogao reći sve te podatke, kada nisu imali sredstva kojima bi mogli to saznati? Možda su im te podatke dala bića koja su vidjela sve te planete?

Ne smijemo zaboraviti ni letove u svemir. Jedan kineski magazin o istoriji civilizacije objavio je drevne priče. U jednoj se opisivao brod koji je namijenjen za putovanje na Mjesec. Objavljene priče stare su 4.300 godina.

U egipatskoj knjizi mrtvih koja je napisana prije 3.500 godina stoji ovakav opis svemira:

”Tamo nema zraka, dubina tog mjesta je neizmjerna, a njegova crnina je crnja od najcrnje noći.”

U “Istinitoj istoriji” opisuje se let u svemir. Knjiga je stara 2.100 godina. Opisuje se putovanje kroz svemir i naposljetku pogled na Zemlju koja je opisana kao “… blještavo ostrvo koje je oko sebe širilo svjetlo.”

Postoji veliki broj protivnika ovakvih tvrdnji koji negiraju postojanje knjiga i sličnih dokumenata u kojima se opisuju prethodno navedeni događaji. Oni smatraju da se naročito kroz popularnu seriju “Ancient Aliens” emitovanu na History Channel plasiralo jako puno neistina. Teško je biti nepristrasan ali činjenica je da pored ovdje navedenih priča postoji još puno onih iz drevnog Egipta koje ipak govore u prilog “drevnim vanzemaljcima” i interesu koji su pokazivali za našu planetu hiljadama godina unazad.

Izvor: ufologija.atspace.com/pozitivno.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti