Prijatelj Pavla Vuisića otkrio: Bio je najplaćeniji glumac, neke kolege nije volio

Jedan od najcjenjenijih glumaca na našim prostorima Pavle Vuisić ipak nije uživao u svom poslu, tvrdi jedan od njegovih najbližih prijatelja i saradnika, snimatelj i reditelj Boža Nikolić.

On je u intervjuu otkrio mnoge detalje iz Pajinog života koji nisu bili poznati široj javnosti.

“On je pravnik po struci, a često je govorio da ga je sramota da glumi i da sve to radi zbog para. Paja je u to vrijeme bio najskuplji glumac. Sjećam se da je uzimao i 1.000 maraka dnevno. Dosta filmova smo radili zajedno i on je tražio da i ja imam isti honorar kao i on. Koliko god da je zarađivao, znao je da na kraju snimanja odvede ekipu i počasti je, pa je bilo i situacija da se zaduži”, rekao je Nikolić.

Vujisić iza sebe ima veliki broj filmova, a oko sebe je uvijek imao i veliki broj prijatelja. Ali se ni on nije sa svim kolegama “mirisao”.

paja2

“Paja nije bio baš u najboljim odnosima sa Miodragom Petrovićem Čkaljom i sa Batom Stojkovićem. U ‘Maratoncima’ su snimali scenu gdje Paja treba da udari Batu daskom po glavi. Paja je namjerno udario Batu jače nego što je trebalo, a na pitanje zbog čega je to uradio, rekao je: ‘ja već 20 godina čekam ovaj kadar da ga zveknem.’ Čkalja je često preglumljivao, a Pavle je zbog toga ključao. Kada je Televizija, desetak godina poslije “Kamiondžija” željela da snimi nastavak, on nije htio ni da čuje. Na kraju je ipak pristao (za pozamašan honorar) i tako je nastao film ‘Kamiondžije opet voze’ “, ispričao je Nikolić.

Izvor: kurir.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti