POŠTENJAČINA: Zaboravio dobitni tiket na pultu, a prodavac mu ga je VRATIO!

Kal Patel, koji radi u maloj prodavnici svojih roditelja u Salini u Kansasu, na kasi je pronašao tiket za lutriju sa dobitnom kombinacijom koji je kupac slučajno zaboravio ni ne znajući da taj tiket donosi milion dolara, ali je Patel bez oklijevanja pojurio za sretnim dobitnikom i – vratio mu tiket.

loto

“Dobra djela vam se vraćaju da vam pomognu, dok se loša djela vraćaju da vas opsjedaju … Sjajan je osjećaj bio pronaći taj tiket, a potom pronaći dobitnika”, rekao je Patel, koji se nimalo ne kaje zbog svog postupka, prenosi AP.

Dobitnik, koji je želio da ostane neimenovan, kupio je tri tiketa u prodavnici u obližnjem Lincolnu, ali je potom svratio u “Pit Stop” – radnju Patelovih roditelja – da provjeri da li je neki od njih dobitan.

Provjerio je dva tiketa, dok je treći slučajno ostavio na pultu i otišao, navodi lokalni list “Salina Journal”.

Kada je Kal Patel pogledao brojeve na zaboravljenom tiketu, nije mogao da vjeruje, kaže, da je baš to bila kombinacija koja donosi milion dolara.

Patel je odranije poznavao kupca i znao je u kom dijelu grada stanuje, pa je sjeo u automobil i krenuo za njim.

Poslije duže potrage, ugledao je sretnog dobitnika u automobilu, u kojem je bio sa svojim bratom, i zaustavio ih je.

“Pokazao sam im tiket i rekao im da su dobitnici. Počeli su da se tresu … Nisu mogli da vjeruju”, priča Kal Patel.

Patela su prijatelji kritikovali što je odustao od milion dolara, ali on kaže da nije želio da živi sa osjećajem krivice zbog zadržanog novca.

“Sjajno sam se osjećao kada sam im to dao. A pohvale koje za to dobijam su zaista divne … Kažu ljudi da sam im vratio vjeru u čovječnost”, zaključio je Patel.

Mediji navode da je jedna pravna kompanija iz Wichite ove nedjelje Kalu Patelu poklonila ček od 1.200 dolara – kao nagradu za ovo dobro djelo.

Izvor: alo.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti