“Popila je smrtonosnu dozu tableta za spavanje!”: Nikad razjašnjena smrt NAJLJEPŠE JUGOSLOVENKE

Davne 1966. godine cijela Jugoslavija brujala je o tome da je Jugoslovenka ponijela titulu jedne od najljepših na izboru za Miss svijeta u Londonu.

Ta djevojka bila je prelijepa Dubrovčanka – Nikica Marinović, koja je na ovom takmičenju kao prva predstavnica tadašnje Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije osvojila senzacionalno drugo mjesto i postala prva pratilja Indijke Reite Farije.

U vrijeme kada se organizovao izbor za Miss Jugoslavije, ženski nedjeljnik “Bazar” preuzeo je organizaciju izbora. Međutim, glavna urednica nije bila zadovoljna prijavljenim kandidatkinjama i krenula je u potragu za anonimnim djevojkama.

Srela je Nikicu Marinović, tada još maloljetnu učenicu dubrovačke Ekonomske škole. Jedva je uspjela da nagovori njene konzervativne roditelje da je puste na takmičenje. Morala je da ubjeđuje i samu Nikicu, koja se dugo vremena ustručavala da se skine u dvodjelni kupaći kostim, a popustila je tek nakon što su na nju uticali tadašnji vlasnici licence za Miss svijeta.

Iz tog vremena kolaju priče da joj je lenta najljepše na svijetu izmakla zato što je došla iz zemlje komunističkog bloka. Bilo je i drugih teorija.

U Londonu su je dočekali poput “vanzemaljskog bića koje je dolepršalo preko gvozdene zavjese” – bila je prva miss iz zemalja socijalističkoga bloka. Umjesto očekivane stereotipne djevojke-partizanke, pred njima je zabljesnula prava ljepotica, navodi se u arhivama “Yugopapira” i “Bazara”.

Ostalo je zapisano da je publika s vidnim negodovanjem dočekala odluku žirija: većina je smatrala da će Marinovićeva biti pobjednica. Govorilo se kako je za Indijku bilo presudno što je bila spremna da, ako pobjedi, odmah otputuje u Vijetnam, u posjetu američkim vojnicima koji su tamo ratovali protiv komunističkog otpora, dok se Nikica nije usudila da potpiše tu tačku u ugovoru. Ipak, ove teorije nikada nisu dokazane.

Nikica se nakon trijumfa na izboru za Miss svijeta preselila u Beograd. Odbila je slavnog režisera Roberta Rosselinija koji je nudio ulogu u svom filmu, ali Nikica je smatrala da nije spremna za Hollywood.

Njeno srce osvojio je beogradski književnik i režiser Vuk Vučo s kojim je dobila sina Đorđa. Taj brak je trajao manje od pet godina, a nakon razvoda, ponovno su je opsjedali udvarači. Po drugi put, Nikica je sudbonosno ‘da’ izrekla čuvenom reditelju Zdravku Šotri, kojem je rodila sina Marka. Taj brak je potrajao malo duže, ali se i ta ljubav završila 1980. godine.

Nikica je imala butik u Knez Mihailovoj i mnogi su dolazili samo kako bi je vidjeli. A onda joj se u jednom trenutku izgubio trag. Pričalo se da se bori s depresijom, da je često na psihijatriji, a govorilo se kako je ostala bez novca, te se potpuno povukla i bila vrlo usamljena.

Živela je daleko od očiju javnosti, prekinula je i kontakte s najbližim prijateljima, koji su pričali kako joj je nedostajao Dubrovnik.

U novembru 2008. ponovo se našla na naslovnicama. Nikica je popila smrtonosnu dozu tableta za spavanje ne ostavivši za sobom oproštajno pismo ni poruku iz koje bi se moglo zaključiti zašto je počinila samoubistvo. Imala je 61 godinu.

Izvor: pulsonline.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti