PODSVIJEST VAM ŠALJE PORUKE KOJE NIKAKO NE SMIJETE IGNORISATI: 8 najčešćih snova koje svi sanjamo i koji nam ukazuju na ozbiljne probleme sa našom psihom

Svako na kraju dana želi leći u krevet i odmoriti se uz neke mirne snove.

dreaming

Međutim, ponekad snovi poijtraju dugo i mogu da budu vrlo uznemirujući. Snovi nisu uvek beznačajni i stručnjaci kažu da za to postoje različita objašnjenja.

Neko vas juri

Ako sanjate da vas neko juri, onda znači da ste u situaciji koja je emotivno opasna i dobra je stvar da to sanjate, kao biste mogli da uradite nešto povodom toga. Možda se osjećate anksiozno, krivo ili pod stresom zbog situacije koju ne možete ili ne želite da riješite. Sve zavisi od toga ko vas juri. Ako je to neki stranac, onda znači da ste u potrazi za razrješenjem nekog problema. Ako vidite osobu ili životinju koju možete da zapamtite, njihov izgled može da vam kaže nešto o vašoj stvarnosti. Jedan čovjek je sanjao aligatorovu glavu i u stvarnosti je patio od bolesti, međutim to nije rekao svojim voljenima.

Kašnjenje

Ako vam predstoji bitan događaj, a preopterećeni ste obavezama, možda ćete sanjati da kasnite negdje. Izvan bukvalnog tumačenja, ovo znači da osjećate kao da vam fali neki bitan dio života zbog vremana koje vam je na raspolaganju. Pokušajte da vidite koje stvari možete da poboljšate i koje rupe možete da ispravite.

Nagi u javnosti

Još jedan čest san u kome ste nagi u javnosti, na poslu ili u školi. Ovo može da znači da se osjećate anksiozno i ranjivo zbog vaše moći odbrane koja je opala i brinete se da li će vas neko osuđivati. S druge strane, takođe može da znači da želite da se istaknete ili da budete primjećeni. Ako se sami obnažite u snovima, onda znači da se liječite od bolesti ili okrećete novi list.

Padanje

Ovo je najčešći san kod ljudi. Prema više izvora, ovo znači da ste izgubili kontrolu nad nečim u životu ili da ga zapostavljate. Ovo uključuje vašu porodicu, finansije, ljubavni život, školu, posao ili kombinaciju stvari. Snovi služe kao podsjetnik da obratite pažnju na ove stvari. Značenje ovakvih snova ne znači da su negativni. Ako osjećate mir dok padate, bez obzira na brzinu, ovo označava neočekivanu promjenu koja vam ide u korist. Većina ovih snova nema kraj, ali ako se dočekate na noge znači da ste prevazišli prepreke.

Tažak test u školi

Dekoder snova i psihički medijum Craig Hamilton-Parker kaže da ako sanjate da imate test i da ste pritom pod stresom, znači da vam fali samopoštovanje, osjećate da niste prirasli tom poslu. Ovo može biti u školi ili na poslu. Drugi stručnjaci kao što je Loren Lawrence vjeruju da ovakve snove često imaju perfekcionisti. Zauzvrat, potrebno je da vjerujete u svoje sposobnosti i suočite se sa tim da ste dali sve od sebe, kakve god bile posljedice.

Nevjerstvo

Nevjerstvo u snovima je često, ali uznemirujuće. Možda se probudite bijesni ili u znoju i tenzija između vas i vašeg partnera u stvarnom životu može da potraje i par dana, čak iako se ništa nije dogodilo. Ako sanjate nevjerstvo, ne skačite tako brzo u zaključke. Možda ste samo gledali na TV-u kako je neko nekoga varao ili vam se neki prijatelj otvorio i ispričao svoje smjelo ponašanje. Ako mislite da je ovo povezano sa vašim stvarnim osjećanjima, onda znači da vaš partner provodi mnogo vremena na poslu, u hobijima ili sa drugim ljudima. Štaviše, možda osjećate kako mu ne vjerujete.

Upoznavanje slavne ličnosti

Tumačenja upoznavanja slavne ličnosti su raznovrsna. Jednostavan razlog za to može biti ako ste je skoro vidjeli u nekom filmu ili emisiji. Još jedan način gledanja na to može da bude da naučite nešto istraživajući o toj osobi. Možda osoba ima neki kvaliitet sa kojim možete da se uporedite ili želite da budete kao ona. Možda želite da imate iste kvalitete po kojima ćete biti prihvaćeni.

Ispadanje zuba

Prema riječima Jana Volasa, eksperta za snove, ako sanjate da vam ispadaju zubi onda znači da u stvarnom životu doživljavate da vam nivo samouvjerenosti opada. Možda se nalazite u situaciji u kojoj želite da istaknete svoju moć, ali se plašite da to ne uznemiri druge. Rješenje bi bilo da izgradite za sebe hrabrost i da “jasno i čvrsto navedete svoje potrebe”. Druga tumačenja uključuju anksioznost i zabrinutost zbog predstave o sebi.

Izvor: magazin.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti