Počela druga faza rekonstrukcije Titove pećine

U toku je druga faza rekonstrukcije Titove pećine u okviru koje se uređuju barake, rekla je načelnik opštine Drvar Dušica Runić.

20200722_124327

Runić je istakla da su u prvoj fazi postavljene žice za sprečavanje odrona.

“Još prošle godine smo obezbijedili sredstva od 50.000 KM koja je Vlada FBiH dala na prijedlog ministra životne sredine i turizma Edite Đapo. Sredstva su uplaćena na račun opštine početkom godine”, rekla je Runić.

Ona je objasnila da je za završetak rekonstrukcije potrebno urediti ograde, postaviti turističku signalazaciju i osvjetljenje.

“Opština Drvar već drugu godinu gubi jedini prihod od turizma, prošle godine smo morali zatvoriti Titovu pećinu zbog odrona kamenja, radi bezbjednosti posjetilaca. Ove godine zbog epidemije koronavirusa nema turističke sezone”, navela je Runić.

Ona je dodala da se i ustanova kojoj je dodijeljen Spomen-kompleks “25. maj” na upravljanje nalazi u finansijskim problemima.

“Planiramo od septembra ponuditi školama sa područja BiH jednodnevne izlete, ukoliko to epidemiološka situacija bude dozvoljavala. Titova pećina će nakon ove rekonstrukcije biti bezbjedna za turiste, a estetske detalje ćemo završavati kad nam to finansijske prilike budu dozvoljavale”, naglasila je Runić.

Izvor: bhrt.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti