Paranormalno iskustvo: Misterija iščezlog hotela

Geoff i Pauline Simpson i Lan i Cynthia Gisby putovali su automobilom kroz Francusku na praznike u Španiju.

Naveče su odlučili pronaći hotel u kojem bi mogli prespavati i večerati. Došli su do hotela Ibis, ali su sve sobe bile zauzete, pa su tako krenuli dalje. Nakon kratke vožnje došli su do dugačke dvospratnice okrenute pročeljem prema autoputu.

Putnici su se parkirali, a Len Gisby je prvi ušao u hotel. Našao se u dugačkoj prostoriji u kojoj je bio smješten bar. Onda se pojavio patron i rekao im da ima slobodnih soba.

Hotel se parovima učinio dražesno, gotovo smiješno, starinski. Prozori nisu imali stakla, plahte su bile od teškog platna, a umjesto jastuka podmetači. Sve je bilo uredno i čisto. Nakon večere – biftek, pommes frites i pivo – pošli su na spavanje. Ujutro su doručkovali, a u hotel su ušli žena s psom i dva policajca. Žena je imala dugu haljinu, a policajci su nosili gamaše, plašteve i visoke šešire. Uniforme su bile različite od onih koje su viđali putem kroz Francusku.

Račun ih je šokirao, ali u pozitivnom smislu. Bio je nevjerovatno malen. Za večeru, pivo, noćenje i doručak za četiri osobe, platili su svega 19 franaka (manje od 2 funte).

Ne vjerujući takvoj sreći nastavili su prema Španiji.

Na povratku su se parovi opet tamo zaputili. Prošli su istom cestom, kraj hotela Ibis, isto onako kao i prije petnaest dana, ali ovog puta kao da je čitava zgrada nestala.

Tri puta su se provozali tom cestom, ali ni traga hotelu. Morali su se zadovoljiti hotelom blizu Lyona koji ih je stajao 247 franaka – realna cijena za 1979. ali trinaest puta veća od one koju su platili u onom ljepšem hotelu, a sada, čini se, tajanstveno nestalom.

Sedam dana kasnije, kad su filmove iz foto-aparata vratili s razvijanja, parovi su se još više začudili. I Geogg i Len su sigurni da su slikali svoje žene na prozorima tog hotela, ali tih slika nije bilo. Nije bilo ni praznih kvadrata na filmu i brojevi su tekli bez prekida.

Slika koje su (sigurno) slikali u tom hotelu nije bilo. Nestale su.

Jesu li oni nekako otputovali u prošlost?

Cynthia kaže da joj je mnogo ljudi govorilo da rupe u vremenu postoje i da se to baš njima dogodilo.

Godine 1983. Gisbyjevi i Simpsoni vratili su se u Francusku kako bi organizovali temeljitu potragu za nestalim hotelom. O tome su obavijestili mjesno turističko društvo. Njihov predstavnik je pročešljao čitavo područje i obavijestio da je našao kuću koja donekle odgovara njihovom opisu.

Vlasnici su bili M. i Mme Judges i premda to nije hotel, znali su primati putnike. Kasnije se taj predstavnik odvezao s jednim istraživačem, a on je zapisao da su išli istim putem kao i parovi. Zaustavili smo se kod benzinske pumpe i on mi je pokazao zgradu s druge strane ceste, koja se nije poklapala s opisom parova. A ako je ovo ta kuća, gdje je onda odmorište i kameni zid koji bi morao biti nasuprot?

Na ta su pitanja dali odgovor vlasnici benzinske pumpe. Pumpa je tek nedavno podignuta, a cesta je znatno proširena prije dvije godine.

Ušli su unutra i počeli proučavati unutrašnjost kuće. Par je rekao da je kameno stubište s desne strane, a bilo je u sredini između dvije prostorije. Na spratu su bile dvije spavaće sobe s prozorima bez stakla, kupaonica s metalnim drškama za sapun, točno kako je bilo 1979.

Što se tiče smiješno malog računa, Mme Judges rekla je da vole pomagati i da ne vole biti sami, pa naplaćuju samo neznatnu, simboličnu svotu.

Bračni parovi su prošetali kroz kuću, ali su nakon pričanja s vlasnicima i razgledavanja zaključili da to nije hotel u kojem su proveli noć, te su se vratili u Englesku, a misterija je i dalje ostala neriješena.

Ako se dokaže da hotel u kojem su proveli noć ne postoji, to će biti jedan od najzanimljivijih slučaja u analizama psihičkih istraživanja.

Ako se, pak, hotel pronađe, bit će to još jedan slučaj “mislokacije”, odnosno kad vidimo neko mjesto, a poslije ga ne možemo pronaći.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti