Ovo je jedini grad na Balkanu gdje nema podjela: Srbi, Hrvati, Bošnjaci žive harmonično bez nacionalnih podjela

U BiH postoji jedan grad koji nikada nije bio podijeljen, gdje Srbi, Hrvati i Bošnjaci žive u potpunoj harmoniji, bez ikakvih amoniziteta i podjela. Taj grad je Tuzla. Grad u kojem nikada niti jedna nacionalna stranka nije pobijedila.

tz1

Priča koja slijedi primjer je jedinstva građana ovog grada, a ljetos, za vrijeme najvećeg muslimanskog praznika, Bajrama, na Trgu slobode u Tuzli, iz udruženja mladih Obnova i Kola srpskih sestara iz Tuzle pripremano je bajramsko druženje uz baklavu, kolače i kafu. Bila je to prilika da se čestita najveći muslimanski praznik svim građanima BiH, Grada Tuzle i Tuzlanskog kantona.

tz2

Tuzla je inače oduvijek bila grad gdje se cijenilo svoje, a poštovalo tuđe. U ovim vremenima punim izazova, ovo je možda i najbolja poruka koju ćemo svima poslati u BiH i regionu, kao i čitavom svijetu da suživot i multietičnost nemaju alternativu, istakli su organizatori ovog druženja, Udruženje Zmajevo srce.

tz3

U Tuzli je poznato kako ezan sa munare nikada nije smetao crkvenom zvonu, ali i obrnuto. A svima vama koji imate bilo kakve predrasude prema drugome i drugačijem, toplo preporučujemo da posjetite ovaj grad, da vidite u kakvoj harmoniji ovdje žive građani.

Izvor: dobardan.info

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti