Ovih 12 ilustracija opisuju vaš tip ličnosti

Ovih 12 ilustracija pokazuju da li ste introvert ili ekstrovert

 

Ekstroverti obično više govore nego što slušaju, gestikuliraju i prave facijalne grimase te prenaglašavaju i ponavljaju bit onoga što govore. Ekstrovert će često početi govoriti i prije negoli bude znao što misli o nekoj temi, nadajući se da će njegove misli, nakon što ih verbalizira, postati jasnijima i njemu samome i drugima, piše studomat.ba

S druge strane, kada se introvert – obično melankolična ili flegmatična temperamenta – suoči s nekom idejom ili iskustvom, njemu je potrebno vrijeme za obradu informacija. Introverti su obično više usredotočeni na unutarnji svijet, samosvjesniji su, katkada se mogu doimati suzdržanima ili rezerviranima.

Svi znaju da ekstroverti i introverti svijet vide nešto drugačije. Zbog toga je zanimljivo ilustrirati ove razlike na konkretnim primjerima.

Ovih 12 ilustracija pokazuju razlike između ova dva tipa ličnosti.

Za ekstroverte i introverte, zabave su potpuno različiti događaji.

Ova ilustracija pokazuje da razgovor s neznancem može biti izazov za introvertnu osobu, dok ekstrovert koristi svaku priliku za druženje.

To vrijedi za razgovore licem u lice i putem telefona.

Naredna ilustracija govori o tome da upoznavanje pričljive osobe u liftu sjajan je početak dana za ekstroverta. Ali introvert želi da se u liftu vozi sam.

Veliki kancelarijski prostor ekstrovertnoj osobi je poput raja, ali introvert se tada osjeća kao da je u zoološkom vrtu.

I jedan i drugi imaju svoje prednosti na poslu.

Oni različito razumiju poziciju vođe.

Dom za introverta je najbolje mjesto na svijetu i tako ga uređuje. Ako ste ekstrovert, to je samo mjesto gdje ćete predahnuti, a zatim nastaviti sa brojnim aktivnostima.

Nakon cjelodnevnog druženja, ekstrovert je i dalje pun energije. Introvert se ne osjeća isto.

Zbog toga putovanje metroom kući vide nešto drugačije.

Isto vrijedi i za njihovu idealnu večer nakon napornog dana.

S druge strane, i introvert i ekstrovert se raduju opuštanju za vikend … ali svaki na svoj način!

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti