Ostavio posao sa godišnjom zaradom od 100 miliona $ zbog pisma svoje kćeri

Mohamed ElErian je šokirao finansijski svijet kada je obznanio svoju ostavku na mjesto predsjednika uprave globalne investicijske firme PIMCO.

Ovaj 56-godišnji izvršni direktor dva triliona dolara vrijednog investicijskog fonda odlučio je odstupiti sa svoje pozicije nakon što mu je njegova 10-godišnja kći pokazala listu najbitnijih događaja u njezinu životu koje je on propustio.

ElErian je rekao kako se “osvijestio” nakon sitne prepirke sa svojom kćeri oko pranja zuba, a ona ga je demonstrativno ostavila kako bi donijela komad papira iz svoje sobe.

To je bila lista sastavljena od njezinih najvažnijih događaja i aktivnosti koje sam propustio zbog obaveza na poslu“, napisao je.

Popis sadrži 22 stavke, od svog prvog dana u školi i prve fudbalske utakmice u sezoni, roditeljskog sastanka i Halloween parade.

Osjećao sam se grozno i odmah zauzeo odbrambeni stav – imao sam dobar izgovor za svaki propušteni događaj: putovanja, važni sastanci, hitni telefonski poziv, iznenadne stvari koje je trebalo završiti.”

Ali, shvatio sam da mi u svemu nedostaje jedna neizmjerno važna tačka Nisam odvojio dovoljno vremena za nju.”

ElErian je dodao kako su riječiželim provesti više vremena sa svojom porodicom’ kliše, ali da je odlučio da je njegova potreba da bude dobar otac veća od njegove želje da bude dobar investitor“.

me

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti