Oliver Mlakar otkrio tajnu svog braka sa Dunjom: Ljubav koja traje pola vijeka!

Cijela nekadašnja Jugoslavija ga je neizmjerno voljela. Televizijsko veče nije bilo ono pravo ako on nije bio njegov domaćin. Oliver Mlakar je za milione gledalaca bio jedan izuzetan voditelj, a privatno, on je bio i ostao Dunjin muž. I tako 50 godina.

Iako je prošlo mnogo godina od kad je posljednji put emitovana ‘Kviskoteka’ čiji je zaštitni znak bio i on, nakon toliko vremena ovaj vitalni osamdesetogodišnjak privlači veliku pažnju, budi u ljudima neke lijepe osjećaje, nostalgična prisjećanja i osmijehe.

Oliver Mlakar je jugoslovenska televizijska zvijezda. Prije deset godina preselio se iz centra Zagreba u jedno selo nadomak hrvatske prijestonice gdje uživa u mirnom porodičnom životu i kaže da je to bila jedna od njegovih najboljih odluka, piše bgonline.rs

“Moja prva asocijacija na ‘Kviskoteku’ je veliki uspjeh u mojoj karijeri, vrlo uspješna emsija za koju se zna da su kada je ona emitovana ulice bile prazne”, prisjeća se Oliver Mlakar.

“To se nikad ne zaboravlja. ‘Kviskoteka’ je obilježila moj život. Pripreme su bile ozbiljne, taj tv format je tražio mnogo koncentracije, nije se smjelo griješiti, takmičari su dolazili iz cijele Jugoslavije, trebalo je biti pravedan i korektan. Studiozno sam se pripremao, upoznavao goste, a takav pristup je donosio i sjajne rezultate.”

oliver44

Svoju ogromnu popularnost Oliver Mlakar je skromno nosio. Dopadao se nekom finom svijetu koji mu je pisao pisma, poneko bi ga pozvao telefonom, na ulici su ga svi prepoznavali, a on je gledao da se nakon završenog posla što prije vrati kući jer je to bio ambijent u kojem se najprijatnije osjećao. Prošle godine je proslavio pedeset godina braka sa suprugom Dunjom.

“U braku kao i u svakom drugom odnosu treba biti pošten. Ako poštuješ  partnera porodica će biti složna. Zanos i zaljubljenost traju neko vrijeme, ali i to neminovno jenjava. Nakon svega treba ostati pošten i vjeran, onda i zajednica mora dugo da traje”, recept je za stabilan brak Olivera Mlakara.

“Moja supruga Dunja je imala mnogo razumijevanja za mene, a ja sam joj dao mnogo razloga za to. Ostao sam privržen porodici, nikad nisam bio sklon izletima. Uvijek sam mislio na nju, djecu i porodicu. To mi je uvijek bilo najvažnije.”

Oliver i Dunja imaju dvije kćerke. Voditelj kaže da nikad nije imao običaj savjetovati svoju djecu.

“To je nezahvalno, a djeca se najbolje odgajaju ličnim primjerom. Ono što vide u kući je najvažnije. Ako vide slogu, u tom pravcu će kasnije razvijati i svoje odnose sa drugima.”

oliver22

Oliveru i njegovoj supruzi veoma prija život na selu. Veliku radost im donose i psi koje imaju uz sebe već trideset godina.

“Jedva smo čekali da udahnemo vazduh punim plućima na selu. Imamo jednu kućicu nedaleko od Zagreba u kojoj smo desetak godina. Tim potezom smo uradili mnogo dobru stvar za sebe i svima savjetujem da ako imaju mogućnosti odu u prirodu. Dovoljno sam dugo živio u urbanoj sredini, samo mi je nakon svega trebalo malo mira i da sam okružen prirodom. U životu treba biti umjeren i ne treba jutriti za pomodnim stvarima, buljiti u pametne telefone, već se posvetiti porodici, djeci, životinjama, imati prijatelje. Zemlja traži slugu, a ne gospodara. Odavno već nemamo Dunja i ja našu baštu, ali zato imam travu koju moram stalno da kosim. Tu su i naši patuljasti šnauceri sive i crne boje koji imaju punu slobodu, žive sa nama, u prirodi.”

Sa čuvenim kuharom Stevom Karapandžom Oliver je snimio mnogo emisija, ali kroz osmijeh priznaje da nikad nije naučio da kuha.

“Jednostavno sam nespretan i šta god bih pokušao da skuham nije mi uspjelo. Tako je i danas. Supruga mi ne dozvoljava da u kuhinji eksperimentišem, zna dobro da ću nešto da upropastim.”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti