Odustao od zarađivanja miliona kako bi postao farmer i – nije se pokajao!

Jason Brown je imao petogodišnji ugovor vrijedan 37 miliona dolara sa profesionalnom ekipom američkog fudbala iz St. Louisa, ali je odlučio da je sve to besmisleno i jednostavno – otišao iz ovog sporta.

“Moj agent mi je rekao da činim najveću grešku u svom životu”, rekao je Brown. “Pogledao sam nazad u njega i rekao mu: “Ne, ne činim.”

Brown je napustio sport kome je posvetio dobar dio svog života kako bi mogao postati farmer iliti poljoprivrednik, iako do tada niti jedan dan u svom životu nije proveo na farmi. Sve je učio i naučio sam tako što je na internetu gledao YouTube videa. Šta je ovaj čovjek mislio? Između ostalog, mislio je i o tome kako da pomogne drugima.

U 2012, on je odlučio pokrenuti farmerski biznis u Louisburgu, u Sjevernoj Karolini. Farma je nazvana “Prvi plodovi” i sve prve plodove svake žetve donira onima u potrebi.

“Bili smo blagoslovljeni sa urodom i mogućnosti da ga prikupimo … donirali smo više od 10.000 kilograma krastavaca i 100.000 kilograma slatkog krompira za potrebe lokalne organizacije koja se bori da nahrani sve ljude u potrebi”, napisao je na svojoj internet stranici.

“Više od 600 volontera nam je pružilo svoju ruku pomoći.”

Bez obzira na to što drugi mislili o njegovoj promjeni “posla”, Brown kaže da se nikad nije osjećao uspješniji.

farmer4

Pogledajte i video o ovom inspirativnom čovjeku.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti