Od mitologije do istine: Da li su u drevnoj prošlosti nebom krstarile letjelice?

Mitologija starih naroda je prepuna interesantnih priča o bogovima koji su sišli sa neba u moćnim letećim napravama.

Od Južne Amerike do Azije, ostala su zabilježena narodna predanja o letećim gradovima, letećim kočijama i napravama kojima su bogovi ratovali između sebe na nebu.

Danas postoji veliki broj ljudi koji vjeruje da je u davnoj prošlosti postojala napredna civilizacija koja je bila tehnološki na višem nivou nego mi danas.

Po tim teorijama, ta civilizacija je posjedovala toliko razvijenu tehnologiju, da su bez imalo muke mogli da izgrade džinovske građevine poput piramida, posjedovali su nuklearna oružja, poznavali su elektricitet, a poslove su obavljale mehaničke naprave.

Naravno, vjeruje se da je ta civilizacija gospodarila i nebom, svojim moćnim letjelicama. Jedini sukob u mišljenju zastupnika ove teorije je da li je ta drevna civilizacija nastala samostalno na našoj planeti ili je bila osnovana od strane posjetilaca iz svemira.

Erich von Däniken, švicarski istraživač i Zecharia Sitchin, čuveni profesor koji je posvetio život izučavanju sumerske kulture, bili su među prvim istraživačima koji su prikupljali dokaze o tim drevnim letećim napravama.

Däniken je pri tom i utemeljio sada već prilično poznatu teoriju o drevnim kosmonautima. Obojica su bili uvjereni da je početak ljudske civilizacije posljedica dolaska vanzemaljske rase na našu planetu.

Uz njoh dvojicu, pojavio se čitav niz istraživača koji su zajedničkim naporima počeli sa prikupljanjem dokaza i proučavanjem mitoloških priča iz cijelog svijeta.

Ovo što slijedi, samo su neki od zanimljivih arheoloških pronalazaka.

Toprakal šatl, vjerovatno datira iz 9. vijeka p. n. e. Pronađen je na lokaciji nekadašnjeg kraljevstva Ururtu. Sasvim jasno se vidi čovjek u čudnom skafanderu kako sjedi u napravi sličnoj svemirskom brodu, koji pokreću četiri mala izduvna motora poredana oko jednog većeg.

Natpis na hramu Setija I u Abidosu, Egipat. Sasvim lako se mogu uočiti objekti koji neodoljivo liče na helikopter, gliser i svemirske letjelice.

Iza civilizacije Inka iz Južne Amerike su ostale ovakve figure, za koje su u prvi mah smatrali da su figure ptica … Dok nisu primijetili zaprepašćujuću sličnost sa današnjim avionima lovcima. Figura čak ima i stabilizatore i točkove za prizemljenje.

Crtež rakete u jednoj pećini u Japanu koji datira iz perioda oko 5000 godina p. n. e.

Staroegipatski crtež koji prikazuje ljude unutar naprave koja neodoljivo podsjeća na raketu. Njen vrh se nalazi iznad površine zemlje, dok je njen veći dio u podzemnom nivou.

Umjetnički prikaz Vimane, letjelice iz Hindu mitologije. Vimane su opisane kao leteći gradovi-tvrđave i bile su korištene uglavnom u ratne svrhe.

Izvor: svettajni.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti