Novi singl grupe Regina i neke nove teme u pjesmama (VIDEO)

Početkom mjeseca grupa “Regina” je objavila novi singl i video pod nazivom “Kalimero” aludirajući na lik koji je poznat kao žrtva nepravde. Na iznenađenje fanova, ovaj singl se bavi socijalnim temama i turbulentnim promjenama 21. stoljeća i već u decembru, otkriva frontmen Aleksandar Aco Čović, slijedi nastavak “priče”, odnosno pjesma “Zatupi, zaglupi”.

– „Kalimero” je nešto sasvim drugačije od onoga što smo do sada radili. To je prvi put u karijeri da nije u pitanju ljubavna pjesma i da pjevamo o ludom vremenu u kojem živimo. Singl „Zatupi, zaglupi”, za koji ćemo raditi i video, logičan je nastavak „Kalimera” i tim temama ćemo se baviti još neko vrijeme. Osjetili smo potrebu da pjevamo o tome, pa ko nas razumije – dobro i jeste, a ko ne, nema veze. Život nas je naveo na to – pojašnjava Čović.

Posljednji singl „Regina” je snimila i na ruskom jeziku i bit će to prvi ozbiljan korak prema publici koju su pridobili kao predstavnici BiH na Eurosongu 2009. godine.

– Agencija koja nas zastupa u Rusiji ovih dana priprema spot za to veliko tržište koje nas je upoznalo s „Bistrom vodom” – govori Čović te dodaje da će „Regina” premijerno TV gostovanje s „Kalimerom” imati u petak na BHT 1 u emisiji „Konačno petak”, koju uređuju i vode Maja Miralem i Dejan Kukrić.

regina

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti