Šerbedžija zapjevao ispred spomenika Tomi Zdravkoviću

Na neobičan način u neobično vrijeme glumac Rade Šerbedžija odao je poštu svom prijatelju Tomi Zdravkoviću u Leskovcu.

Rade Šerbedžija, koji je gost Festivala filmske režije u Leskovcu LIFFE te ga je i svečano otvorio, u noći između četvrtka i petka održao je i sjajan koncert u klubu „Safir“. Poslije koncerta, kada se razišla publika i otišle zvanice, oko dva sata poslije ponoći, Šerbedžija je zatražio od domaćina da mu pokažu spomenik Tomi Zdravkoviću, u centru Leskovca, grada u kome je Toma napravio svoje prve pjevačke korake.

„Naravno, odveli smo ga odmah poslije koncerta tamo, u pola noći. Šerbedžija nije krio uzbuđenje, bili su prijatelji. Stajali smo oko spomenika, u pustom parku, a Šerbedžija kao da je razgovarao sa Tomom. Pričao je o njemu, obraćao se spomeniku, a onda je iznenada zapjevao Tominu pjesmu ‘Dotak’o sam dno života’. Djelovalo je nestvarno, kao da smo slušali Tomu.

Poslije malog šoka, odjednom su se uključili i počeli da ga prate muzičari iz njegovog orkestra „Zapadni kolodvor“, pa njegov sin Danilo. A onda smo svi zapjevali. Bila je to pomalo nadrealna scena. Nas dvanaestorica stajali smo sred opustelog parka i pjevali o kafani“, priča jedan od „pjevača“ sa neobičnog skupa, piše Blic.

Šerbedžija je održao koncert pred oko 600 ljudi i svojim pjesmama oduševio Leskovčane, kojima je često poručivao da sačuvaju mladi i jedinstveni filmski festival LIFFE.

Integralni članak pročitajte na: http://www.metropola.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti