NLO tema u SAD-u sve usijanija, a bivši šef agencije koja ih je istraživala poručuje: “Vlada SAD-a ima u svom vlasništvu egzotični materijal”

Bivši šef američke agencije za istragu o NLO-ima Luis Elizondo tvrdi da američka vlada drži “egzotični materijal”, navodno uzet iz neidentifikovanog objekta. Istovremeno, američki Kongres čeka izvještaj o “neobjašnjivim vazdušnim fenomenima”.

Luis Elizondo vodio je Pentagonov Program za napredno prepoznavanje vazdušnih prijetnji, prije nego li je isti raspušten 2012. godine, a u razgovoru s voditeljem Fox TV Tuckerom Carlsonom, rekao je da američka vlada ima fizički dokaz povezan s misterioznim entitetima, koji su u javnosti poznati kao NLO-i.

“Vlada SAD-a je u vlasništvu egzotičnog materijala i tu ću stati. Potrebno je provesti dodatne analize i dodatne ekspertize”, rekao je Elizondo.

“Srećom postoje dijelovi unutar američke vlade koji su spremni razgovarati i provesti analizu”, dodaje Elizondo.

Obzirom da već spomenuti izvještaj koji Kongres čeka treba stići u junu, Elizondo poručuje da će američka javnost uskoro saznati da su misteriozni NLO-i “već neko vrijeme” na radaru američke vlade, a dodao je i kako očekuje da će taj zvješćtaj biti sveobuhvatnog karaktera.

Isto tako izrazio je i zabrinutost da bi izvještaj mogao biti “dosta ispran” te dodao kako je “još zamagljivanja zadnja stvar koju trebamo”.

Dok je vodio spomenutu agenciju, Elizondo kaže da je znalo biti perioda u kojima je unutar mjesec dana bilo i do 25 ili 26 viđenja NLO-a.

“Pravo pitanje glasi: Šta ne valja s vama? Kako ne možete shvatiti da je to problem? … Neko s nekakvom tehnologijom koju mi nemamo rutinski i redovno ulazi u vazdušni prostor SAD-a i niko oko toga ne želi ama baš ništa poduzeti”, kaže Elizondo.

Upitan šta bi se moglo dogoditi ako se očekivani izvještaj Kongresu pokaže neadekvatnim, Elizondo sugeriše da bi onda mogli u javnost istupiti novi zviždači koji čekaju u sjeni pravi trenutak da ispričaju svoju priču.

Izvor: zimo.dnevnik.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti