NLO kontroverza: Veoma čudan događaj na jezeru Allagash

Ovaj slučaj uključuje četiri svjedoka sa kredibilitetom. Godine 1976. četiri prijatelja: Chuck Rack, Charlie Folz i Jack i Jim Weiner odlučili su da idu na kampovanje. Svi su bili studenti umjetnosti. Krenuli ​​su 20. avgusta, u petak uveče, iz Bostona u udaljeno područje, jezero na rijeci Allagash.

allagash

Kada su stigli do jezera, postavili su kamp na plaži. Upalili su veliku logorsku vatru za koju su iz iskustva znali da će trajati između četiri i pet sati. Onda su uskočili u dva kanua koja su donijeli i krenuli u noćni ribolov. Na jezeru je bilo mračno i planirali su da koriste logorsku vatru kao svjetionik kako bi pronašli put natrag do kampa.

Neko vas posmatra

Ubrzo nakon što su došli do središnjeg dijela jezera, Chuck je imao čudan osjećaj … kao da ga neko posmatra. Okrenuvši se, ugledao je ogromnu svjetlosnu loptu koja je lebdjela oko dvije stotine metara iznad udaljenog dijela jezera. On je pokazao na objekat i rekao ostalima: “Hej, pogledajte!” Drugi su se okrenuli da vide svijetlu, savršeno okruglu sferu svjetlosti, koja pulsira i mijenja boje.

Charlie je uzeo baterijsku lampu i treptao je u pravcu objekta. Tijelo  koje je počelo polako da se diže, odmah je stalo. Onda je polako krenulo prema Charlieju i njegovim prijateljima, postajući sve veće kako se približavalo.

Momci su se uspaničili i počeli da veslaju kako bi se spasli, ne znajući šta je ta čudna, svjetlosna stvar. Dok su žurno veslali, iz objekta je izbio snop blijedo-plavog svjetla i počeo da se kreće na vodi prema kanuima. U tom trenutku su svi ispali.

Sljedeće čega su se sjećali bilo je da su se vratili na plažu i izašli iz kanua. Objekat im je još uvijek lebdio iznad glava. Stojeći tamo, ošamućeni, gledali su objekat dva ili tri minuta prije nego što je počeo brzo da se kreće, pravo u nebo, i nestao.

Sva četvorica su se osjećala čudno i dezorijentisano. Uprkos izgledu i nestanku veoma čudnog objekta, nijedan od njih nije želio da govori o tome. Međutim, primijetili su da je njihova logorska vatra potpuno izgorila, ostavljajući samo nekoliko vrućih žiški. Prema njihovim saznanjima, njih nije bilo samo trideset minuta. Vatra  je trebalo da traje najmanje četiri sata. To se kasnije pokazalo kao klasičan slučaj “izgubljenog vremena”.

Stranci u spavaćoj sobi

Nekoliko godina kasnije Jim Weiner je zadobio povredu glave. Povreda je izazvala oblik epilepsije poznate kao tempero-limbička epilepsija. Kao dio njegovog tretmana pitali su ga da li ima neka čudna iskustva. Jim je tada izjavio da ima veoma čudne i živopisne snove. Često bi se budio i vidio čudna bića u svojoj sobi u podnožju svog kreveta. Jimov doktor ga je uputio Raymondu Fowleru, ozbiljnom NLO istraživaču.

Fowler je hipnotisao Jima i cijela priča o njegovom kampovanju na Allagashu je otkrivena. Jima i njegova tri prijatelja je pokupio snop svjetlosti koji ih je pratio na jezeru. Svi su odvedeni na svemirski brod. Pregledali su ih i uzeli uzorke krvi, sperme i urina. Uzeti su i uzorci kože, kose i noktiju.

Sva četiri svjedoka incidenta u Allagashu su potvrdila iskustvo drugih. Svi njihovi opisi su se podudarali. Svi momci su bili umjetnici i bili su u mogućnosti da pruže detaljne crteže onoga što su vidjeli. Crteži su obuhvatali vanzemaljska bića, okolinu i instrumente koji su se koristili za njihova ispitivanja.

Vanzemaljci su bili posebno zainteresovani za Jima i njegovog brata blizanca Jacka. Ispostavilo se da su ovi blizanci oteti skoro po rođenju. Godinama kasnije, u maju 1988, Jack je ponovo otet zajedno sa svojom ženom. Jack se prisjeća da su oni bukvalno “isplivali iz kuće i preko travnjaka” do plovila koje ih je čekalo.

Nepoznati objekat

Nedugo nakon što su Jack i njegova supruga oteti, Jack je pronašao čudnu kvrgu na nozi. Izgledalo je kao da se pojavlila niotkuda, preko noći. Porodični ljekar se zabrinuo da bi kvržica mogla biti kancerogena i predložio je da je hirurg ukloni. Tokom operacije hirurg je pronašao mali, čudan predmet. Pošto nije znao šta je to i nikada nije video nešto slično, hirurg ga je poslao u Centar za kontrolu bolesti u Atlanti.

Stupanje na scenu ratnog vazduhoplovstva

Kasnije, dok je pokušavao da sazna šta se dogodilo sa uklonjenim predmetom, Jack je otkrio da je poslat vojnom patologu. Odatle je pukovnik američkih vazduhoplovnih snaga preuzeo kontrolu nad njim i nikada više nije viđen. Kada je Jack otišao da pita hirurga više o predmetu, hirurg je odbio da razgovara o tome iako je Jack bio njegov pacijent.

Izvor: webtribune.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti