“NISAM IMALA ŠTA DA IZGUBIM!”: Majka je djetetu na samrti dala ilegalnu supstancu … Dogodilo se čudo! (FOTO & VIDEO)

Iako su ljekari tada četrnaestogodišnjem Derynu dali svega nekoliko dana života, nakon što mu je majka tajno dala ulje kanabisa njegovo stanje počelo je da se poboljšava. Dani su postali nedjelje, a nedjelje godine!

deryn1

Callie Blackwell (37) iz Velike Britanije spavala je u bolnici svega nekoliko metara dalje od svog teško bolesnog sina Deryna. On je hospitalizovan nakon što njegova posljednja transplantacija koštane srži nije uspjela.

Patio je, njegovo tijelo bilo je izmučeno nakon više tretmana hemoterapije i radioterapije, davali su mu morfijum. Nije mogao da jede i bio je načisto prekriven ranama. Nakon četiri godine teške borbe protiv nemilosrdne bolesti, čak je i Deryn, koji je uvijek bio pozitivan izgubio nadu.

“Ljekari su rekli da više ništa ne mogu da urade. Proslavili smo Derynov 14. rođendan i pomirili se sa tim da čekamo da umre”, rekla je Callie.

Deryn je bio na ivici smrti, kad su se Callie i njen suprug Simon odlučili, da bez znanja i pristanka medicinskog osoblja, sinu koji je umirao daju ulje kanabisa kako bi mu, tvrde roditelji, ublažili bol. “Nisam imala šta da izgubim”, rekla je Kali, nakon što je tajno dala svom sinu ulje kanabisa.

Derynovi roditelji su pronašli dilera i od njega nabavili kanabis, koji su potom odnijeli kući i skuhali prema receptu koji su našli na internetu. Callie je zatim, na svoju inicijativu odnijela ulje u bolnicu, a potom ga dala sinu.

Roditelji tvrde da se Deryn osjetio bolje gotovo momentalno. Iako su mu ljekari dali svega nekoliko dana života, njegovo stanje je počelo da se poboljšava. Dani su postali nedjelje, nedjelje godine. Deryn je danas zdrav 17-godišnjak koji se školuje i uživa u životu.

“Ne tvrdim da kanabis liječi rak ili da je to čudesan lijek, ali pomogao je mom sinu i mislim da treba da se zapitamo da li može da pomogne i drugima oboljelim od ove užasne bolesti”, rekla je Callie, koja se prije, nego što je Deryn obolio, školovala za medicinsku sestru.

“Mislim da kanabis treba detaljnije istražiti, kao i šta može da liječi. U nekim američkim državama i u Evropi dozvoljeno je konzumiranje kanabisa”, tvrdi odlučno ona i dodaje:

“Očito da je ilegalan, stoga sam bila u strahu da neko ne sazna šta radim. Bila sam preplašena, bojala sam se da me ne odvoje od mog sina i da mi socijalna služba ne oduzme Derynovog mlađeg brata, Dilana. Ali, morala sam da pokušam i uspjelo je”, zaključila je ova hrabra majka.

Izvor: novinebalkan.net

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti