Nina Kulagina (1926-1990): Žena koja je mogla da pomjera objekte snagom uma (VIDEO)

Bilo je ljudi u istoriji koji su tvrdili da posjeduju natprirodne moći. Mnogi od njih su se pokazali kao prevaranti, ali je bilo i slučaja koji još uvijek nisu do kraja objašnjeni.

Najpoznatija takva osoba je Nina Kulagina, žena koja je mogla da pomjera objekte snagom svog uma.

Rođena 1926. u Lenjingradu (današnji St. Peterburg) kao Ninel Sergejevna Kulagina, ona se pridružila Crvenoj armiji u 14. godini. Kulagina je služila kao radio operater u tenku dok nije ranjena krajem rata.

Ona je nakon rata začela porodicu i nije se čulo za nju do sredine šezdesetih godina, kada su se njene moći razvile do te mjere da je postala senzacija Sovjetskog saveza.

Do njene smrti 1990. godine, Kulagina je bila poznata po tome što je posjedovala niz (para)psihičkih sposobnosti.

Tokom jednog intervjua, Kulagina je rekla da je otkrila da posjeduje neobične sposobnosti kada je uvidjela da može da pomjera najobičnije objekte kada je bijesna.

Navodi se da je i njena majka imala slične sposobnosti, zbog čega je Nina vjerovala da ih je nasljedila.

Kulagina je tvrdila da je morala da uradi meditaciju i pročisti misli kako bi njene psihokinetičke moći djelovale. Kada bi osjetila oštar bol u kičmi i kada bi joj pogled postao mutan, znala je da je spremna.

Za vrijeme Hladnog rata, pojavili su se brojni nijemi crno-bijeli filmovi u kojima je Nina pomjerala objekte na stolu. Filmovi u kojima su izvođeni ovi psihokinetički eksperimenti su sprovođeni pod strogo kontrolisanim uslovima sovjetskih vlasti.

U to vrijeme je navedeno da je čak 40 naučnika, uključujući i dva dobitnika Nobelove nagrade, pregledalo ženu i utvrdilo da su njene moći stvarne.

Jedan takav film je prikazivao grupu istraživača koja je razbila jaje u tanku punom vode. Kulagina je uspjela da razdvoji žumance od bjelanceta i pomjeri ih ka suprotnim krajevima tanka.

Senzori postavljeni na njeno tijelo su pokazivali da je mogla da povisi svoju tjelesnu temperaturu i rad srca, ali i intenzitet svojih moždanih talasa i elektromagnetnog polja.

Njen najpoznatiji test se odigrao sedamdesetih godina prošlog vijeka, kada su naučnici željeli da vide da li Kulagina može da djeluje i na živu materiju, kao što su ćelije, tkiva i organi.

U slani rastvor je postavljeno žablje srce koje je kucalo pomoću dvije elektrode koje su dovodile električnu struju. Naučnici koji su prisustvovali eksperimentu su naveli da je Kulagina prvo učinila da srce kuca brže, zatim sporije i da ga je na kraju u potpunosti zaustavila.

Srećom, nije mogla tako da djeluje na ljudsko srce. Kulagina je rekla da je bilo koji pokušaj da kontroliše dio ljudskog tijela bio štetan po nju, tj. da je izazivao određenu fizičku nelagodnost.

Iako su je mnogi optuživali da je prevarant, to nikada nije dokazano. Jedna zanimljivija teorija ukazuje na to da su njene moći bile lažne i da su filmovi bili dio sovjetske propagande s ciljem da se zastraše SAD. Na kraju krajeva, nikome ne bi bilo svejedno saznanje da neprijatelj ima vojsku sa psihičkim moćima.

Slučaj Nine Kulagine služi kao podsjetnik da su se najčudnije teorije pojavljivale u doba paranoje oko Hladnog rata.

Izvor: webtribune.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti