Nevjerovatan način da izgubite kilograme, a da NE VJEŽBATE i NE GLADUJETE

Ukoliko se i vi ubrajate u osobe koje ne vole da idu u teretanu, ovih 6 načina, koji će vam predstavljati zadovoljstvo, mogu vam pomoći da sagorite višak kalorija.

Ne biste mogli ni da zamislite koliko kalorija u stvari možete izgubiti tokom svojih omiljenih aktivnosti, kao što su: shopping, kuhanje, kupanje u toploj kupki, smijeh i ljubljenje. A ukoliko niste pristalica teretane ovo je odličan prijedlog za vas.

– Iako nema zamjene za rad na održavanju zdravlja, vaše tijelo sagorijeva nevjerovatan broj kalorija dok radite dnevne aktivnosti – rekao je lični trener i guru za vježbe Mark Hili.

Podjelio je nekoliko savjeta kako da sagorite kalorije i održite liniju bez prevelikog napora.

Uživajte u dugom ljubljenju

Ako strast nije ta koja vas motiviše na ljubljenje onda neka vas motiviše to što ćete izgubiti koji gram dok to radite. Ako su poljupci zaista strasni onda sagorijevate i do dvije kalorije u minuti.

kalo2

– Intimni kontakti povećavaju oksitocin koji pomaže smanjivanju nivoa stresa, krvnog pritiska i rizik od srčanih oboljenja te vam može pomoći da sagorite 60 kalorija svakih pola sata – rekao je stručnjak Mark Hili.

Sagorijevanje 120 kalorija za sat vremena = 20 minuta trčanja.

Isprobavajte odjeću

kalo3

Shoppingholičarke će uživati u ovom dijelu. Isprobavajte odjeću u radnjama, hodajte od prodavnice do prodavnice nekoliko sati. Bićete izmoreni kao da ste trenirali, a možete sagorjeti i 130 kalorija za sat vremena, što je kao da uradite 20 sklekova.

Pravite večeru

kalo4

Potrudite se da vaša večera ne bude jelo podgrijano u mikrovalnoj peći. Sjecite, sitnite, mješajte i mutite dok pravite jelo. Ne koristite uređaje.

Sagorjećete između 150 i 240 kalorija, što je isto kao trčanje od pola sata.

Dobar smijeh

kalo5

Istraživači su otkrili da 15 minuta smijeha vježba vaše trbušne mišiće, a uz to vas rješava stresa i opušta vas.

Ovim ćete sagorjeti 160 kalorija, što je isto kao da ste pola sata radili u bašti.

Kupujte namirnice u supermarketima

kalo6

Dok gurate kolica, vi u stvari radite vježbe za ruke, noge i torzo. Takođe, ove dijelove vježbate dok podižete i spuštate teške artikle.

200 kalorija u kupovini = 40 minuta badmintona

Duga vruća kupka

kalo7

Kupka nije samo sredstvo za opuštanje i čišćenje tijela. Ukoliko je temperatura vode visoka, istopiće vam do 140 kalorija, što je jednako 15-minutnom plivanju.

Izvor: telegraf.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti