Neobjašnjivi ostaci divova pronađeni na groblju na Aljasci!

Otkrili su tajno mjesto koje je izgledalo kao mjesto sahrane nekih velikih ljudskih ostataka, uključujući masivne lobanje i kosti.

Krajem 1950-ih, Ivan Terence Sanderson, izrazito popularni američki prirodnjak, podijelio je zanimljiv izvještaj o pismu koje je dobio od Alana Makshira, inžinjera stacioniranog na ostrvu Shemya u Aleutima tokom Drugog svjetskog rata.
Kada su Alan Makshir i njegova posada dobili zadatak da izgrade sletnu traku, sravnili su nekoliko brežuljaka i otkrili ljudske kosti ispod određenih sedimentnih slojeva. Nalazili su se na onome što je izgledalo kao mjesto sahrane nekih velikih ljudskih ostataka, uključujući masivne lobanje i kosti.

Ivan Terence Sanderson (30. januara 1911. – 19. februara 1973.) bio je britanski biolog i pisac rođen u Edinburgu u Škotskoj, koji je postao naturalizovani državljanin Sjedinjenih Država. Zajedno s belgijsko-francuskim biologom Bernardom Heuvelmansom, Sanderson je bio osnivač kriptozoologije i autor je materijala o mnogim paranormalnim temama. © Image Credit: Public Domain

Od osnove do vrha, jedna lobanja je bila 30 cm široka i 60 cm duga. Tipična lobanja odrasle osobe duga je 20 cm od pozadi prema naprijed. Ovakva masivna lobanja mogla bi biti vlasništvo samo džinovske osobe.

Prema izjavi datoj u pismu, u dalekoj prošlosti, divovi su imali drugi red zuba i iracionalne plosnate glave. Na gornjoj strani svake lobanje nalazila se trepanirana, lijepo izrezbarena rupa.

Maje iz Perua i Flathead Indijanci iz Montane imali su običaj stiskati lobanju novorođenčeta kako bi je natjerali da se razvije u izduženom obliku.

G. Sanderson je tražio dodatne dokaze nakon što je primio drugo pismo, ali ono je samo potvrdilo njegove sumnje. The Smithsonian institut je zaplijenio misteriozne kosti, prema oba pisma.

Članak u novinama o otkriću divova na Aljasci. © Image Credit: Nexusnewsfeed

G. Sanderson je bio svjestan da Smithsonian Institution posjeduje kosti, i bio je zbunjen zašto odbijaju da objave svoje nalaze. “Zar ljudi ne mogu da se nose sa ponovnim ispisivanjem istorije?”, pitao se on.

Izvor: mysteriesrunsolved.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti