NEMOJTE IĆI TAMO: 5 misterioznih mjesta za koje nauka nema odgovor! (VIDEO)

Oni koji su se uspjeli da se vrate, do dan danas ne mogu da objasne šta se to tamo događa

Postoji pet tajanstvenih mjesta na Zemlji koje bi, zbog čudnih sila koje tamo vladaju, trebalo izbjegavati. Ta mjesta redovno posjećuju naučnici.

Vražje more

Vražje more ili Zmajev trokut je dio Tihog okeana koji je toliko zagonetan da ga upoređuju s Bermudskim trouglom. Smješten uz obalu Japana, ovaj trougao bio je poprište mnogih neobjašnjivih događaja poput magnetskih anomalija, čudnih pojava svjetlosti i objekata i, naravno, misterioznih nestanaka. Čak je i Japansko ministarstvo pomorstva i ribolova ovo područje proglasilo opasnim.

1952. godine Japanska vlada poslala je istraživački brod u ovo područje kako bi otkrili šta se to tačno ovdje događa. Naravno brod i svi članovi posade misteriozno su nestali te im se izgubio svaki trag. Idete jedriti?

Ranč Bigelow

Ovaj ranč nalazi se u državi Utah, a obuhvata ukupno 480 hektara površine. Tajanstveni događaji počeli su pratiti ovo mjesto početkom 50-tih godina prošlog stoljeća, no ono po čemu se proslavio je sudbina koja je zadesila njegove vlasnike Terry i Gwen Sherman koji su ga kupili početkom 1994. godine. Već prvog dana počele su se događati čudne stvari. Na pašnjacima su ugledali vuka koji im se na prvu činio pitomim, te su ga otišli pogladiti. Vuk je odmah pokazao svoju pravu ćud i napao vlasnicu ranča. Terry je odmah izvadio pištolj i pucao u vuka no to nije imalo nikakvog učinka jer su se meci doslovno odbijali od životinje. Kada je Terry vidio da pištolj nema nikakvog učinka, uzeo je sačmaricu iz auta i pucao u vuka. Vuk je pustio Gwen te nestao.

Dvije godine nakon ovog događaja vlasnici su svjedočili raznim letećim objektima i mutacijama novorođene stoke. Godine 1996. odlučili su prodati ranč Robertu Bigelowu koji je na njemu osnovao institut koji i dan danas pokušava objasniti natprirodne događaje koji ga prate.

San Luis dolina

Ova dolina nalazi se u južnom dijelu Colorada, a riječ je o području na kojem je prijavljeno na hiljade viđenja NLO-a i stotine neobjašnjivih mutacija životinja. Viđenja NLO-a su toliko česta da je Judy Messoline otvorila osmatračnicu na kojoj možete uz kafu i čaj posmatrati dolazak letećih objekata. Za one koji su skeptični oko NLO-a tu su i neobjašnjive mutacije životinja. Ove mutacije prvi put su prijavljene 1967. godine kada je konj Snippy pronađen bez mozga. Na lešini konja nisu postojale nikakve rane ni ubodi koji bi ukazivali na koji je način mozak mogao nestati iz tijela životinje.

Nakon toga prijavljeno je mnogo mutacija i čudnih uginuća životinja. Svima je zajedničko jedno, a to je da oko lešina nema tragova krvi ni tragova nikakvih uboda ili rezova, i sve su se dogodile preko noći na dotad zdravim životinjama. Država je pokrenula nekoliko istraga, no ni jedna od njih nije dala nikakve konkretne rezultate, a tajanstvene stvari događaju se i dan danas.

Benningtonov trougao

Ovo mjesto nalazi se u jugozapadnom Vermontu i porište je misterioznih nestanaka između 1945. i 1950. godine. 12. novembra 1945. godine Middie Rivers vodio je grupu lovaca u lov. U jednom trenutku se izdvojio ispred grupe i niko ga nije više vidio. Pronađena je samo čahura od metka u potoku. Dana 01. decembra 1946. godine Paula Welden uputila se na pješačenje. Ne trebamo ni spomenuti da joj se gubi svaki trag, te da se nikad nije vratila. Tačno tri godine nakon nestanka Paule prijavljen je nestanak veterana James Tetforda. James se autobusom vraćao iz posjete rodbini.

Zadnji put je viđen na pretposljednjoj stanici, a nakon nje mu se gubi svaki trag. Njegov prtljag je ostao u autobusu. Kroz godine nestalo je još nekoliko osoba na istoj lokaciji, i nikad nisu pronađeni. Svi su nestali između 01. novembra i 20. decembra.

Bridgewater trougao

Ovo 200 kvadratnih kilometara veliko područje nalazi se u državi Massachusetts. Na ovom području viđeni su svi – mali zeleni, veliki dlakavi, leteći tanjiri, dvoglave životinje, prijavljeni su mnogobrojni nestanci ljudi … Čak je prijavljeno i nekoliko viđenja ptice Thunderbird, koja uveliko podsjeća na velikog Pterodaktila, ali je izumrla prije hiljadu godina. Još 1976. godine jedan je čovjek prijavio da mu je divovski pas s crvenim očima zaklao dva konja koja su pasla na livadi.

Uz čudne životinje koje su prijavljivali mnogi posjetioci ovog područja, prijavljeno je i na stotine čudnih mutacija stoke. Dvoglave krave, šestonožne ovce. Guske bez glave, koje su živjele po nekoliko godina. Sve to moguće je pronaći i danas na ovom području. Samo treba zaviriti u bilo koje dvorište i sigurno ćete pronaći neku od čudnih životinja.

Izvor: ludodobola.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti