NEKAD VELIKA ZVIJEZDA: Šta danas radi MC Hammer

Junak djetinjstva i mladosti generacija rođenih krajem 70-ih i početkom 80-ih godina prošlog vijeka, Stanley Kirk Burrell, poznatiji kao MC Hammer, još je muzički aktivan. Iako više ne pripada prvoj garnituri MTV hitmejkera, nema namjeru da odustane. Slično domaćim izvođačima iz 90-ih, MC Hammer krstari Amerikom i na manjim nastupima podsjeća na dane najveće slave. Često mu se na sceni pridruže preostali heroji dance scene iz tog doba poput Vanilla Icea i članica benda En Vogue.

mc3

Od 90-ih svašta se promijenilo u industriji zabave. Neki novi klinci su zauzeli top-liste. Međutim, to nije obeshrabrilo Stanleya. Između koncerata i nekoliko bankrotstva, snimao je albume. Ukupno ih ima 12, a posljednji “Dance Jam The Music” objavio je 2009. U posljednje vrijeme, danas 53-godišnji muzičar, štanca singlove koji prate moderne produkcione trendove. Tokom gostovanja u Oprah showu prije nekoliko godina, objašnjavao je kako je važno shvatiti vrijeme i prilagoditi se promjenama. Govorio je o važnosti korištenja socijalnih mreža za plasman muzike, uz konstataciju da se “svijet promijenio”.

mc1

U februaru 2013. bio je naslovnim stranama svih dnevnih novina u Americi. Uhapšen je u Dublinu u blizini Oaklanda pod optužbama za ometanje policije u vršenju dužnosti i opiranje privođenju. MC Hammer je tvrdio da je žrtva rasističkog napada policije, dok su predstavnici zakona izdali saopštenje u kojem su naveli da su mu tražili identifikacione dokumente jer se iz njegovog vozila čula preglasna muzika i zato što mu je istekla registracija. I dalje je veoma pobožan. Svake nedjelje vodi nastup gospel hora u lokalnoj crkvi u Tracyju. Više od 30 godina je u braku sa Stephanie sa kojom ima petoro djece, tri sina i dvije kćerke.

mc2

Izvor: nadlanu.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti