Nekad je izgledao ovako, a danas kažu da je najzgodniji političar sa prostora nekadašnje Jugoslavije (FOTO)

On nije običan političar, bar ne kada je u pitanju korištenje društvenih mreža. Čini se da je na njima sveprisutan i da rado objavljuje stvari iz svog privatnog ali i državničkog života. Njegovi pratitelji ga smatraju za modernog čovjeka i atipičnog političara.

bp1

Slovenački predsjednik Borut Pahor (54) regionalna je zvijezda Instagrama, a taj bivši maneken itekako zna kako pozirati da bi fotka izgledala savršeno.

Na Instagramu objavljuje svoje fotke u različitim situacijama, a najviše pažnje izazvala je ona na kojoj se čeznutljivo naslanja na ogradu stepenica i gleda u kameru, a zbog koje je pokrenut trend pod originalnim nazivom Boruting.

Ovog puta napravio je zaokret te objavio fotku na kojoj možemo vidjeti kako je izgledao u mladosti. Fotka je nastala davne 1981. godine, a na njoj vidimo kako je Pahor izgledao kao gimnazijalac.

bp2

Rođen je u Postojni, tada SR Slovenija, SFRJ. Djetinjstvo je proveo u Šempeteru na granici s Italijom. Srednju školu je završio u Novoj Gorici i 1983. se upisao na Univerzitet u Ljubljani gdje je 1987. diplomirao politologiju, a za diplomski rad dobio Prešernovu nagradu. Od 1992. do 2004. godine bio je zastupnik u Državnom zboru (slovenačkom parlamentu), a 2000. i njegov predsjednik. Od 2004. je bio zastupnik je Evropskom parlamentu. Aktuelni je predsjednik Republike Slovenije.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti