NEĆETE VJEROVATI: Ovo je NAJLUĐI način da izgubite kilograme, a podrazumijeva da SJEDITE!

Vjerovali ili ne …

horor

Ovo je do sada najnevjerovatniji način da smršate. Naime prema istraživanju koje je sprovedeno gledanje horor filmova podstiče gubitak kilograma.

U istraživanju su učestvovali pretplatnici na servis za filmove, koji su pogledali 10 različitih horora. Mjerili su im se otkucaji srca, količina udahnutog kiseonika i izdahnutog ugljen-dioksida.

Od svih 10 filmova, naučnici su utvrdili da film “Isijavanje” troši najviše kalorija, tačnije 184 tokom trajanja filma, što je jednako broju kalorija koji biste izgubili tokom 40-minutnog brzog hodanja.

Jedno starije istraživanje iz 2003. godine na Univerzitetu Coventry, pokazalo je da horor filmovi pomažu imunitetu da se bori protiv bolesti i infekcija jer pojačava cirkulaciju u tijelu.

Osim toga, utvrđeno je da ovi filmovi poboljšavaju raspoloženje.

– Istraživanje koje smo sproveli, pokazalo je da izloženost negativnim stimulansima poboljšava raspoloženje – rekla je sociolog Margie Kerr, koja se bavi istraživanjem straha za “Viral Thread”. Naravno, kako je dodala, to se samo odnosi na ljude koji vole ovakav žanr filma.

Izvor: srbijadanas.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti