NE, NE MORATE BITI LIJEPI: 10 stvari zbog kojih ćete svima biti privlačni i atraktivni

Uvriježeno je mišljenje kako su samo lijepi ljudi ujedno i atraktivni. No, atraktivnost se može prepoznati i u nekim drugim osobinama ili karakteristikama koje nemaju previše veze s fizičkim izgledom.

Senzualnost

Senzualnost nema apsolutno nikakve veze s izgledom. Sve je u samokontroli, harizmi i samopouzdanju.

Posvećenost

Osoba koja se bori za ono što želi i kroz postupke dokazuje da je sve moguće, ne može ne djelovati neprivlačno.

Smisao za humor

Dobar smisao za humor itekako je kvalitetna osobina zanimljive osobe i izuzetno je važna za razgovor.

Profinjenost

Bez obzira koliko savršeno izgledate, manjak sjaja i gracioznosti u vašim pokretima narušit će sliku o vama. Ako su vam pokreti nježni i profinjeni, hod atraktivan i znate koristiti govor tijela, to će sigurno učiniti da izgledate nevjerovatno privlačno.

Samopouzdanje

Tih glas, pognuta ramena i nedostatak vlastitog mišljenja karakteristike su potpuno neatraktivne osobe.

Odlučnost

Ako ste nesigurni i stalno sumnjate u sebe, to vas neće daleko odvesti ni u poslu ni u vezi. Odlučnost mora biti prisutna u svemu što radite, bilo da se radi o odluci koji sladoled ćete pojesti, pa do toga koji posao je baš za vas.

Intelekt

Odnosi se na sposobnost brzog i ispravnog rasuđivanja. Osoba koja može svakoga razumjeti i koja uglavnom iznalazi dobra rješenja za razne probleme, privlači i oduševljava.

Detalji

Čak i mali, ali zabavan detalj na vama, može biti toliko upečatljiv da ostavite utisak na druge. Možda je to vaša kosa, usne, nos, pojedini komad odjeće, obuće, nakita … Uvijek vodite računa o detaljima.

Zanimljiv sugovornik

Važno je da imate široke vidike i vlastito mišljenje. Osim toga, važno je i da znate saslušati druge. Razgovor mora biti dvosmjeran, a ne da sagovornik ima osjećaj kao da priča sam sa sobom.

Originalnost

To je zlata vrijedna osobina u današnjem svijetu prepunom kopija. Svaka osoba je posebna i to treba njegovati. Treba naglasiti kako nas originalnim čine upravo naše male ‘nesavršenosti’, odnosno one stvari koje ne volimo kod sebe i koje bismo rado promijenili. Međutim, baš to je ono što nas čini posebnima. Zato, ostanite posebni, budite jedinstveni!

Izvor: net.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti