Ne dirajte mobitel rano ujutro! Evo zašto …

Umjesto da slijedimo plan, nastavimo odgovarati na poštu, rješavati probleme, dodajemo sebi još posla … a tako se ne počinje dan

Close Up Of Person At Laptop Using Mobile Phone

Mobitel je postao prva stvar koju uzmemo u ruke svakoga jutra, čak i prije kafe. Takva jutra dijeli čak 66 posto ljudi, koji prvo otvaraju mailove, a onda rade sve drugo. Međutim, stručnjaci tvrde da bi to moglo loše uticati na vašu cjelodnevnu produktivnost.

Business Insider je pitao troje stručnjaka za mišljenje o tome šta je najveći gubitak vremena, a imali su isti odgovor: e-mail.

Objašnjenje tome je jednostavno: na kraju dana uvijek imamo mentalni check list odnosno popis stvari u glavi koje treba obaviti slijedeći dan. Od kupovine namirnica do roditeljskog sastanka, a onda pogledamo poštu i – prioriteti se sasvim promijene.

Umjesto da slijedimo plan, nastavimo odgovarati na poštu, rješavati probleme i dodajemo sebi još posla.

Carson Tate, autor Work Simply: Embracing the Power of Your Personal Productivity Style za Business Insider je objasnio: “Trošimo najproduktivniji period dana, početak, kada smo svježi i još ne mentalno umorni, na ono što svi drugi trebaju i žele od nas, umjesto da se fokusiramo na vlasitite ciljeve.”

Ako je prva stvar koju napravite otvaranje maila, onda ćete zaboraviti druge bitne stvari sa svoje to do liste. Što više provedete vremena baveći se stvarima koje su stigle to jutro na mail, to ćete manje vremena imati za stvari koje su vam bile važne još prethodni dan.

Kako bi proveli dan što produktivnije, započnite ga na pravi način.

Izvor: metro-portal.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti