‘NAOPAKA’ KUĆA: Čovjek sagradio kuću o kojoj bruji internet (FOTO)

Ova kuća je postala turistička atrakcija, a mnogi se ljudi zaustavljaju kako bi uzeli selfie pred ovim jedinstvenim prebivalištem.

Prema pravilima gravitacije, sve što ide gore mora pasti dolje. Međutim, postoje domovi koji čini se prkose ovom pravilu. Mnogi su si arhitekti dali truda kako bi pokazali da se gravitaciju ipak da pobijediti. Te građevine nalaze se u Evropi, Aziji, Australiji i Sjevernoj Americi, te redefinišu značenje pojma “dom” u mnogim aspektima.

Penzionisani građevinac Valdevino Miguel de Silva (65), sagradio je naopaku kuću, uprkos svojoj supruzi koja je smatrala  ideju kao “ludu”.

Napravio je kuću koja stoji na krovu i naravno baš zbog toga ne može proći nezapaženo.

On je inače bivši građevinac i živi u Brazilu. Svoju ideju je pretvorio u realnost. Naravno, mnogi su bili skeptični i smijali su se njegovoj ideji. Nije im bilo jasno zašto bi napravio nešto takvo.

On nije želio odustati od svoje ideje. Napravio je kuću onakvu kakvu je želio. Kuću koja nije nimalo izgledala obično. Krov nije bio na vrhu.

Zbog takvog izgleda se dosta pisalo o njoj, postala je vrlo popularna. Kaže da je želio uraditi nešto drugačije i uzbudljivije. Bio je u penziji i želio je biti aktivniji. Posvetio se tome i uspio je. Sada je ta kuća prava atrakcija.

Trenutno niko ne boravi u njoj, ali on kaže da će svako ko bude živio u njoj, postati popularan. Šta vi mislite o ovome? Šta kažete na ove slike?

Izvor: novi.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti