Nakon 6 godina čekanja i 720.000 neuspjelih fotografija ovaj fotograf je konačno uspio da uhvati “savršenu fotografiju” koja je oduševila svijet!

Jedan fotograf je bio toliko uporan da napravi savršenu fotografiju da je zapravo nekoliko godina prošlo prije nego što je konačno uspio. Pogledajte rezultate i uživajte u ljepoti njegove “savršene fotografije”.

Alan Mcfadyen je fotgraf iz Škotske. On se bavi fotografisanjem divljih životinja. Kako bi napravio savršene fotografije trebalo mu je 6 godina, a za 6 godina imao je 720.000 pokušaja, od čega je napravio tek nekoliko idealnih. Ovaj fotograf je veoma strastven kada je njegov posao u pitanju, ali postoji još jedna stvar koja ga veoma motiviše, a to je ljubav prema njegovom djedu.

Početak

alan1

Razlog zbog kog je Alanov djed toliko bitan u ovoj priči jeste taj da je on zapravo bio razlog zbog kog se Alan odlučio za ovaj projekat.

Djed

Kada je Alan bio dijete gledao je kako ove predivne ptice prave gnijezda. Sve mu je to pokazao njegov djed.

Ono što je vidio, zapamtio je zauvijek.

alan3

Neke stvari su ostale urezane u njegovoj glavi. Uranjanje vodomara u vodu kako bi ulovio ribu bio je izvanredan i moćan prizor. Od tog trena, sanjao je da to ovjekovječi fotografijom.

Vodomari

alan5

Ove savršene fotografije ga nisu učinile poznatim, on je javnosti bio poznat od ranije. Međutim, mediji su bili veoma zainteresovani kada je objavio fotografije.
alan2

Prolazili su sati

Mnogo sati je prošlo kako bi nastala ova predivna fotografija. Tačnije 4.200.

Ovo je Alan sa svojom savršenom fotografijom

alan6

Ova predivna fotografija je definitivno bila vrijedna svakog truda!

Izvor: fokuzz.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti