Naišli na rupu u zidu pa otkrili tajne nacističke tunele i sobu (VIDEO)

Britanac tvrdi da je u gradu Duisburgu u Njemačkoj nabasao na beskrajne kilometre tajnih podzemnih prolaza i bunker nakon što se popeo kroz rupu u jednom zidu

tunnel1

Britanski istraživač napuštenih objekata Warren Tepper tvrdi da je pronašao tunele koje su koristili nacisti za testiranje oružja u vrijeme Drugog svjetskog rata. Tepper kaže da je u gradu Duisburgu u Njemačkoj nabasao na beskrajne kilometre tajnih podzemnih prolaza i bunker nakon što se popeo kroz rupu u jednom zidu.

Smatra da je bunker i tunele koji ga okružuju koristio i sam Adolf Hitler te da je tamo održavao tajne sastanke. Mjesto je nacistima služilo kao sklonište tokom savezničkih bombardiranja, ali i kao lokacija za testiranje oružja velikog kalibra u kojem se testirala municija, tvrdi Tepper.

Tepper i njegov saradnik Matt pronašli su čelične ploče koje su u sebi imale 10 cm velike rupe od projektila, a slične su rupe pronašli i u neprobojnom staklu. Doduše, to je moglo nastati i kada su američke snage upale u tajno nacističko sklonište.

‘Kao djeca u trgovini slatkiša’

– Prije nego što smo krenuli unutra, nismo ništa znali o ovim tunelima. Nismo znali ni koliko su veliki niti za što su se koristili. Tek nakon što smo ušli shvatili smo koliko su veliki. Pronašli smo rupe od metaka zbog kojih smo postali uzbuđeni više nego zbog tunela – ispričao je Tepper.

– Ušli smo u prostoriju za testiranje oružja … nisam odmah shvatio za što je služila ta soba sve dok nisam vidio masivne komade metala s rupama od metaka. Tek su se tada posložile sve kockice i shvatio sam gdje tačno stojim i za šta se koristilo i osjećao sam se kao klinac u trgovini slatkišima, bio sam vrlo uzbuđen – izjavio je za britanski The Mirror. 

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti