Misteriozni nacistički betonski krugovi

Ogromni betonski krugovi koje su sagradili Nijemci tokom Drugog svjetskog rata na obalama Barencovog mora su decenijama bili zapečaćeni od strane sovjetske vojske, nakon rata

Prstenovi su, navodno, služili kao piste za polijetanje nacističkih NLO-a, letećih tanjira koji su koristili antigravitacione naprave kojih su se kasnije dokopale Sjedinjene Američke Države i Sovjetski Savez.

Naravno, te iste letjelice nikada kasnije nisu korištene, osim u svrhu plašenja zavjerenika i uništavanja njihovih kamera. Iako su nacisti veoma predano dokumentovali sve svoje tehnološke eksperimente fotografijama i filmovima, o ovim letjelicama nema nikakvih dokumenata.

Drugi tvrde da je jedna od tih letjelica bila veličanstvena naprava poznata kao “Zvono” (Die Glocke), metalni zvonoliki objekat koji su nacisti razvili u Poljskoj. Mašina je bila tako moćna da se projekat završio ubistvom i masovnim sahranjivanjem oko 60 naučnika koji su radili na projektu.

Međutim, betonski prstenovi ipak nisu bili nikakve piste za lansiranje NLO-a. Oni se nalaze nedaleko od sela Linahmari u Murmanskoj oblasti u Rusiji, pored Finske i korišteni su kao utvrđenja za artiljeriju.

Sovjetski marinci izvršili su invaziju na to područje i preuzeli položaje 12. oktobra 1944. godine. Luka je postala baza Crvene flote i baza za podmornice koje su građene nedaleko odatle, što objašnjava prirodu zabrane prilaska običnim ljudima ovom mjestu decenijama, pre nego što je baza napuštena.

Izvor: nationalgeographic.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti