Misterija porijekla ‘Starchild’ lobanje koja je ljudski rod natjerala na preispitivanje

Lobanja je stara 900 godina, 30 odsto je veća od prosječne ljudske glave, a unutrašnje uho je takođe drastično veće

Tridesetih godina prošlog vijeka jedna djevojčica je pronašla misterioznu lobanju blizu svoje kuće u Meksiku. Nakon što je lobanju premjestila na sigurno, vratila se i po ostatak skeleta, ali je njega na žalost odnijela bujica. Nekih 60 godina kasnije, ova misteriozna lobanja došla je u ruke istraživača paranormalnih pojava, Lloyda Pyea.

On je primijetio da lobanja posjeduje određene karakteristike koje nema nijedan čovjek. Primjera radi, prostor u kom se nalazi mozak je značajno veći nego kod ljudi. Takođe je činjenica da je ova lobanja nekako lakša i izdržljivija od normalne ljudske lobanje.

Zbog ovih neobičnih pojava počeo je projekat pod imenom “Starchild” (Zvjezdano dijete), kako bi se otkrilo njeno porijeklo, bez obzira da li je ona ljudska ili vanzemaljska.

Istraživač Lloyd je primijetio dosta čudnih fizičkih karakteristika koje ukazuju da bi lobanja mogla da bude vanzemaljskog porijekla. Upale oči na primjer ukazuju da je osoba kojoj pripada ova lobanja, nekada putovala svemirom gdje nema gravitacije.

Lobanja je stara 900 godina, 30 odsto je veća od prosječne ljudske glave, a unutrašnje uho je takođe drastično veće. To ukazuje na to da je ova osoba mogla da čuje zvukove veoma visoke frekvencije. Tokom DNK testiranja, Lloyd je zaključio da geni ove lobanje imaju 56 varijacija u odnosu ljudske. Ovo je čudno, s obzirom da čak i majmuni imaju samo dvije varijacije.

Sa druge strane, istraživački tim iz Vankuvera je zaključio da bi ova lobanja ipak mogla da bude ljudskog porijekla, da je onda pripadala jednom od rođaka prvobitnih stanovnika Amerike. Jedino objašnjenje za veličinu glave je rijetki poremećaj hidrocefalus, koji izaziva slično oticanje lobanje.

Bez obzira na to, ovo otkriće je i dalje veoma misteriozno i interesantno. Lloyd Pye je umro 2013. godine, ali se njegovo istraživanje o porijeklu Zvjezdanog djeteta i dalje nastavlja.

Izvor: telegraf.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti