MISTERIJA KOJA JE ZBUNILA CIJELI SVIJET: Još uvijek se ne zna da li je OVAJ ČOVJEK zaista postojao?! (VIDEO)

Džin, ali i drevni vanzemaljac Anunaki, je mit koji vijekovima postoji u svijetu.

giant1

Sve kulture imaju svoju verziju ovih divova. Počinjući od Biblije, čovječanstvo opisuje legendu ovih mitoloških bića, preko svih kontinenata i različitih predanja.

Njihovo prisustvo je konstantno u svim mitovima, arhetip svih civilizacija. Pojavljuju se čak i u mitologiji kralja Artura, Merlina i Stonehengea. Za neke, ipak, nije u pitanju puki mit. Neki vjeruju u nepoznato vrijeme, u daleku prošlost, kada je zaboravljena rasa ogromnih bića naseljavala Zemlju.

Ponekad se opisuju kao magična bića, a ponekad legenda kaže da su nastali od ljudi. U Starom Zavjetu tu su Anakimi, Refaimi i čuveni Golijat koga je pobijedio David, akoji je bio visok preko tri metra. Biblijski Og je, ipak, posljednji preživjeli od džinovske rase koji je bio visok (po predanju) preko 4 metra i koga je pobijedio Mojsije tokom osvajanja Kanaana.

U Norveškoj, džin Imir je prvo živo biće, od koga su nastali ljudi. Meksičke legende kažu da je zemlja Anahuaka bila naseljena gigantima dok su drevne Maje opisivale kolosalna bića zvana Kvinacemin. I ponovo, u Japanu, Njemačkoj, Grčkoj i Engleskoj, mit o džinovima je itekako živ i prenosi se usmenom i pisanom tradicijom.

Činjenica da su svi ti narodi imali slične legende sugeriše da može postojati zajednički izvor. Može, dakle, postojati i nešto realno iza mitologije.

Sada vas ostavljamo da pogledate ovaj arhivski snimak iz Japana i prosudite sami:

Izvor: espreso.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti