MIJEŠANI BRAKOVI: Pra-pra-nena Milorada Dodika se zvala Suada, a bila je udata za Vukoslava?

Grupa od 8 uglednih bosanskih historičara i doktora nauka više od 4 mjeseca je istraživala porijeklo Milorada Dodika i došla do nevjerovatnog otkrića.

mile11

Naime Miloradova pra-pra-nena se zvala Suada, a bila je udata za Vukoslava od kojeg i potiče loza Dodika. Nena Suada jeste prihvatila pravoslavlje ali je u toku svog života upražnjavala i sve muslimanske običaje.

Njegova pra-pra-nena Suada je stanovala na području Zenice a njena loza datira od sandžačkih muslimanskih porodica Haljimi i Xhami. Dodik ima običaj da druge prekrštava i naziva Srbima iako i sam nije Srbin nego u sebi ima muslimanske krvi.

Ova informacija je ekspresno dostavljena našem mediju od strane glasnogovornika grupe historičara prof.dr S.K koji je objelodanio kompletno DNK istraživanje i korijene koje vuče Milorad Dodik.

Njegov pra pradjed Vukoslav je živio na području između Laktaša i Banja Luke tako da se njegova pra-pra-nena nakon udaje iz Zenice i preselila na to područje i izrodila 3 djece. Dodik ništa nema zajedničko sa ruskom nacijom koju toliko voli i naziva ih braćom, dok se s druge srtrane dubljim istraživanjem sandžačkih korijena njegove pra-pra-nene može se dokazati da Milorad u sebi ima tursko – albanske krvi.

Izvor: globalno.org

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti