Michael JORDAN zove Džanana MUSU u Ameriku!

‘Zdravo, ovdje Michael Jordan. Imate sina koji će biti veliki košarkaš i kojem je mjesto u Americi.’ 

Ovako je nekako tekao razgovor između sigurno najvećeg svjetskog košarkaša, a prema mišljenju mnogih i sportiste u historiji, i Rusmira Muse, oca naše mlade zvijezde Džanana Muse.

Lider tima

Da, dobro ste pročitali, legendarni Leteći Bik iz Čikaga, čovjek sa šest NBA naslova prvaka, ko zna koliko rekorda te sadašnji vlasnik američke profesionalne ekipe Šarlot bobketsa izrazio je želju da upozna roditelje našeg supertalenta i time im stavi do znanja koliko cijeni potencijal 17-godišnjeg košgetera iz Bihaća!

– Svjestan sam da ovo zvuči nevjerovatno, ali je istina. Jordan je impresioniran Džananovim potencijalom, želio je to i lično saopćiti njegovim roditeljima – otkriva za “Dnevni avaz” Sejo Bukva, bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, a poslije osnivač Košarkaškog kluba Koš, u kojem je Džanan stasavao prije nego što je prešao u svoj sadašnji tim, zagrebačku Cedevitu.

Fascinantnu priču Bukva objašnjava riječima da je najbolji kadet Evrope, lider naše selekcije koja je prošle godine osvojila titulu prvaka Evrope u kategoriji do 17 godina, pored mnogih velikih evropskih klubova, privukao pažnju i američkih univerzitetskih ekipa, između ostalih Sjeverne Karoline, gdje je i Džordan počeo karijeru…

– Trener Karoline Roy Williams najavio je da želi putem Skypea razgovarati s Džananovim roditeljima. Kada su uspostavili vezu, otkrio im je da ih jedan njegov prijatelj želi upoznati, a kada im se obratio Džordan, svi su zanijemili, nisu mogli vjerovati šta se dešava – ističe Bukva.

Prvi izbor

Prema njegovim riječima, jedna američka agencija bila bi spremna isplatiti obeštećenje Cedeviti, poslije čega bi Džanan postao student i igrač Sjeverne Karoline, što bi mu poslužilo kao odskočna daska za prelazak u NBA profesionalce.

– U razgovoru je spomenuto da bi Džanan mogao biti prvi izbor NBA drafta, toliko je njegov potencijal cijenjen u Americi – kaže Bukva te dodaje da Jordanove riječi imaju ogromnu težinu. Ipak, kada je u pitanju nastavak Džananove karijere, sve su opcije otvoren, pa i ostanak u Cedeviti.

– Pred Džananom je potpisivanje prvog profesionalnog ugovora u karijeri. Mnogo je klubova zainteresirano, ali prioritet ima Cedevita, čiji je Musa trenutno član. Naravno, svi će pregovori ići preko Džananovog menadžera – rekao je Bukva.

Barcelona i Fener Od evropskih klubova, za najveće kandidate za dovođenje Muse važe španska Barcelona i turski Fenerbahče. U Barci smatraju da je Musa veći talent i od njihovog doskorašnjeg člana i reprezentativca Hrvatske Marija Hezonje (sada igrača NBA kluba Orlando medžika), dok na transferu Džanana u Istanbul, navodno, insistira trener Fenera Željko Obradović.

Izvor: viesti.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti