Kupili kuću iz snova, ali su uskoro su počeli primati sablasna pisma …

“Sretan sam što ih znam sada i što ste mi doveli mladu krv. Kuća jedva čeka da se uselite u nju. Prošlo je toliko godina otkako mlada krv nije vladala njezinim hodnicima”, pisalo je u pismu ‘Motritelja’

house4

Bračni par kupio je kuću iz snova u Westfieldu u New Jerseyju 2014. godine. Kuća na adresi 657 Bulevara imala je šest spavaćih soba, a Maria i Derek Broaddus nisu mogli dočekati da u nju usele zajedno sa svojom djecom. 

Prvo su je odlučili preurediti i doveli su brojne majstore kako bi je prilagodili svojim potrebama. Tada su se počele događati čudne stvari. Zbog toga peteročlana porodica nikada nije uspjela uživati u kući koju su platiti 1,3 miliona dolara. 

Derek je jedne večeri ostao nakon što su majstori otišli i sam krenuo raditi na kući. Tada je primijetio pismo u sandučiću. Na omotnici je pisalo samo “Novom vlasniku”, a unutra je bilo natipkano pismo.

‘Kuću nadziremo decenijama’ 

– Dragi komšije na 657 Bulevaru, dobrodošli. Ova adresa je već decenijama predmet promatranja moje porodice. Moj djed ju je gledao u 1920-ima, a otac u 1960-ima. Sada je došlo i moje vrijeme. Znate li istoriju ove kuće? Znate li šta leži unutar zidova 657 Bulevara? Zašto ste vi ovdje? Saznat ću – pisalo je u jezivom pismu.

Misteriozni pisac otkrio je da je već počeo nadzirati kuću i iznosio detalje koje je primijetio o porodici zadnjih nekoliko dana.

– Vidim da ste je preplavili majstorima tako da biste je mogli uništiti. Ah, loš potez. Ne želite da kuća bude nesretna – pisalo je, a zatim je zahtijevao od porodice da kuću “ispune mladom krvlju”, odnosno svojom djecom.

– Jednom kad naučim njihova imena, moći ću ih zvati i privući k sebi – pisalo je.

Pisma dolazila jedno za drugim 

Na omotnici nije bilo povratne adrese. Jedino što je pisalo na njoj je “Motritelj”. 

– Ko sam ja? Kraj kuće prođu stotine automobila svaki dan. Možda sam u jednom. Pogledajte u sve prozore koje vidite iz kuće. Možda sam iza jednog. Pogledajte sve ljude koji prođu kaj kuće. Možda sam ja jedan od njih – završavalo je pismo.

Nakon što je pročitao pismo, Derek je ugasio sva svjetla u kući i pozvao policiju. Kasnije te večeri bračni par poslao je poruku Andrei i Johnu Woodsu, prijašnjim vlasnicima kuće.

Andrea je odgovorila idući dan i rekla da su i oni primali jeziva pisma, ali samo kad su se uselili. Kasnije su prestala. Zadnjih 23 godine koliko su živjeli u njoj nisu doživjeli ništa slično.

Porodica se ponadala da će njihov slučaj biti isti takav. No, Maria je nakon nekoliko sedmica u sandučiću opet pronašla pismo.

U njemu se Motritelj pohvalio da je naučio sva njihova imena, uključujući i imena djece.

‘Doveli ste mi mladu krv’ 

– Sretan sam što ih znam sada i što ste mi doveli mladu krv. Kuća jedva čeka da se uselite u nju. Prošlo je toliko godina otkako mlada krv nije vladala njezinim hodnicima. Jeste li već otkrili njezine tajne? – pisalo je.

– Hoće li se mlada krv igrati u podrumu? Ili ih je strah same ići dole? Mene bi bilo jako strah da sam na njihovom mjestu. Daleko je od ostatka kuće. Ako ste na spratu, nećete ih ni čuti da vrište. A ko će biti u spavaćoj sobi okrenutoj prema ulici? Znat ću čim se uselite. Pomoći će mi da znam ko je gdje. Lakše ću planirati – pisao je Motritelj.

To pismo ih je toliko prestrašilo da više nisu htjeli djecu dovoditi u kuću. Odlučili su da se neće useliti. Pokušali su prodati kuću, ali nisu imali sreće pa su pronašli samo podstanare. Stanarina koju su dobijali nije uspjela pokriti hipoteku.

‘Toliko vremena smo izgubili …’ 

Vratili su se nakon dvije i po godine u nadi da je Motritelj odustao i bio izvan njihovih života. No, on se ponovno javio …

Četiri godine nakon što su počela dolaziti pisma, Derek je puknuo i izašao u javnost s njihovom pričom.

– Bio sam depresivan, to je bilo kao rak. Ponekad bih se budio usred noći i razmišljao šta bi bilo da se nikada nismo uselili ovdje. Izgubili smo nekoliko zajedničkih i lijepih Božića, takve stvari nećemo dobiti nazad – rekao je za The Cut.

Ni policija ni porodica i dalje ne znaju ko im šalje jeziva pisma …

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti