Konobar je preko noći postao MILIONER, a onda se sudbina poigrala sa njim!

Australijanac Dan Saunders, po zanimanju konobar, živio je četiri mjeseca kao slučajni milioner u neviđenom luksuzu jer je od neimenovane banke “dobio” 1,6 miliona australijskih dolara koje je potrošio, a onda odlučio da se prijavi policiji.

waiter

Kao običan radnik u pubu, nakon smjene, otišao je da podigne sa bankomata 200 dolara. Nije imao sredstava, pa je prebacio novac sa “Master kartice” na štedni račun. Novac mu je isplaćen mada je jasno pisalo “transakcija je otkazana”. Znatiželja je bila jača i vratio se do bankomata. Zanimalo ga je može li dobiti još 200 dolara ili možda 500 ili 600?

Svaki pokušaj bio je uspješan. Koju god bi sumu ukucao – novac je stizao. “Čarobni bankomat” slao je svaku sumu koju bi Saunders poželio. Živeo je na visokoj nozi nakon što je oštetio veliku banku za više od 1,6 miliona dolara.

Kad je shvatio da može da priušti sebi sve što poželi – nije se suzdržavao. Potrošio je 20.000 australijskih dolara već u prvih nekoliko nedelja. Zanimala ga je zabava, dobra vina i upoznavanje ljudi. Beskrajno je uživao.

Mislio je da će sve biti gotovo i razotkriveno za sedam dana, ali trajalo je četiri i po mjeseca i moglo je ko zna koliko da nije proradila Saundersova savjest.

“Luda greška” bankomata učinila ga je bogatašem, ali je znao da će se nešto dogoditi ili da će neko doći i “ispostaviti račun”. Ipak, desilo se ono najnevjerovatnije – niko nije dolazio, sem Saundersovog straha i savjesti.

– Jesam li međunarodni lopov koji će samo prebacivati novac i nikad više neće biti viđen? – pitao se on.

Zbog toga je otišao i sve prijavio nadležnima u banci i medijima.

Optužen je za sticanje novca prevarom i osuđen na godinu dana zatvora 2015. godine. Uzeta je u obzir činjenica da se sam prijavio. Danas Saunders radi u restoranu za 22 dolara po satu. Ni za čim ne žali, ali priznaje da mu nedostaje svaki dan koji je proveo u luksuzu. Ipak, više ne ide na bankomat da ponovo pokuša istu “transakciju”, navode australijski mediji.

Izvor: alo.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti