KOJI JE OVO UŽAS: Šokirana žena otkrila odvratno stvorenje ‘štakora-crva’ kako joj gmiže pred vratima (VIDEO)

Neobično biće dužine preko 12 cm, koje izgleda poput kobasice s dugim tankim repom, gmizalo je uza zid kuće unezvjerene žene.

larva

Bex Deen bilo je zlo kada je ugledala ovo hibridno stvorenje kako joj gmiže pred ulaznim vratima njene kuće u južnoj Engleskoj.

Šta je to?

Žena je opisala da se stvorenje miče poput crva, ali je znatno veće veličine, s dugim, tankim repom, ali bez lica ili nogu. Njeni su prijatelji brzo ponudili svoje mišljenje o tome šta bi stvorenje moglo biti. Jedan je tako rekao “Stvar je apsolutno prestrašna. Nikad nisam vidio nešto tako odvratno. O moj Bože riješi se toga, molim te!”

Ogromna larva

Smatra se kako ovaj čudan primjerak predstavlja neuobičajeno veliku štakororepu larvu, koja se s vremenom preobrazi u muhu lebdjelicu. Štakororepe larve su često duge jedva 2cm, no rep može biti dug i preko 15cm kada se potpuno izravna. Kada larva završi pod vodom koristi šuplji rep za disanje jer nema škrge.

Radi se o nezrelom stadiju muha koje izgledom podsjećaju na pčele. Često ih se može naći u ustajaloj vodi. No postanu problem kada krenu na suha mjesta gdje se počnu transformisati u stadij odrasle muhe.

Izvor: net.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti