Ko je mala cvikerašica sa slike? Danas je jedna od najpopularnijih ex YU pjevačica!

Ona danas važi za izuzetno lijepu i njegovanu ženu, a sasvim je sigurno da bi je teško prepoznali na ovoj staroj fotografiji iz tinejdžerskih dana.

Aktivna je na društvenim mrežama posebno na Instagramu. Na fotografijama plijeni harizmom, ljepotom i besprijekornim tenom.

Ona je Aleksandra Radović. Rođena je 10. septembra 1974 i srbijanska je kompozitorka, tekstopisac i jedna od najpopularnijih pop pjevačica. Njen treći studijski album Žar ptica je bio najprodavaniji album u Srbiji i regionu i proglašen je najboljim pop albumom na području nekadašnje SFRJ 2010. godine. Pored ovog, njena prethodna dva albuma Aleksandra Radović i Dommino su ostvarili zapažen uspjeh u domenu pop muzike. Sa sva tri albuma su se izdvojili mnogi hitovi.

Dobitnica je mnogih nagrada, a takođe je jedna od rijetkih pjevačica koja ima vlastitu školu pjevanja koja je otvorena u Novom Sadu i Beogradu. 2012. godine bila je član žirija u muzičkom takmičenju Prvi glas Srbije. Učestvovanje u ovom šou programu joj je donijelo dodatnu popularnost i postala je sve više prisutna u medijima.

Zbog svog raskošnog vokala, smatra se jednom od najboljih pjevačica u zemlji i regionu. Poznata je i po svom humanitarnom radu. U trećoj sezoni takmičenja Pinkove zvijezde našla se u ulozi članice žirija umjesto Marine Tucaković.

ar1

Školovanje je započela u Osnovnoj muzičkoj školi u rodnom Bogatiću 1983. godine. Osnovnu muzičku školu završava u Šapcu 1989. godine. Uste godine upisuje Srednju Muzičku školu “Mihajlo Vukdragović”, takođe u Šapcu, gdje uporedo završava tri odsjeka: teoretski i instrumentalni i pohađa treći odsjek solo pjevanje. Po završetku Srednje muzičke škole, 1993. godine upisuje Muzičku akademiju (Akademija Umetnosti) u Novom Sadu na kojoj je i diplomirala (odsjek-muzička pedagogija). Nakon završetka školovanja, 1997. godine počinje da radi kao studijski muzičar i u periodu od 1998-2002. godine snima razne džinglove i uvodne špice za emisije na RTV Pink.

Na početku svoje karijere, Aleksandra Radović je pjevala prateće vokale mnogim pjevačima među kojima su i Jelena Karleuša, Lepa Brena, Indira Radić, Mira Škorić, grupa Đogani. Smatra se i jednom od najboljih pratećih vokala u zemlji.

Takođe, Radovićeva ima i svoju školu pjevanja koja je osnovana 2006. godine u Beogradu, a otvorena je i u Novom Sadu 2010. godine.

Sa Aleksandrom Zeremskim, poznatim biznismenom je bila u dugogodišnjoj vezi, ali se par razišao 2011. godine. Iz ove vanbračne zajednice, Aleksandra Radović ima ćerku Ninu, koja se rodila 25. juna 2010. godine.

Aleksandra Radović je poznata humanistkinja. Učestvovala je u mnogim humanitarnim akcijama među kojima se izdvaja ona sa Ninom Badrić, Karolinom Gočevom i Majom Sar.

ar2

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti