Ko bi rekao! Ovo su prava imena poznatih ličnosti iz regiona

Mnoge poznate ličnosti iz regiona, u prvom redu pjevači i pjevačice, su promijenili svoja “obična” imena u umjetnička, za koja su smatrali da će biti zvučnija i da će ih brže proslaviti.

poznati

O njihovim životima znamo skoro sve, mediji ih prate u stopu, a ni same zvijezde nekada se ne srame pokazati svoju intimu, sve dok ne dođe na red njihov pravi identitet, koji čuvaju samo za sebe.

Ne znamo tačno kada je taj trend počeo kod nas, ali jedna od prvih koja je promijenila ime bila je Zilha Barjaktarević, pjevačica narodne muzike koju vjerovatno znate kao Silvanu Armenulić. Rođena je u Doboju, a poginula je 1976. godine.

Svi znamo da je Lepoj Breni ovo lijepo ime dao poznati novinar Milovan Ilić Minimaks, a nikada nećemo saznati da li bi toliku popularnost stekla da je ostala Fahreta Jahić udata Živojinović.

Pjevačice Lepa Lukić i Nada Topčagić su legende srpske narodne muzike, a da li ste znali da su na rođenju dobile sasvim “obična” imena, Leposava Musović, odnosno Senada Topčagić. Tu je još jedna voljena pjevačica narodne muzike, Gordana Nadežda Polić, vlasnica mnogih hitova koju znamo kao Anu Bekutu.

Ekstra Nena se rijetko pojavljuje na sceni i nije toliko zastupljena u medijima, ali njen glas nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Taj neodoljivi glas je glas Snežane Berić.

Dvije poznate pjevačice, koje su jedno vrijeme bile ljute rivalke, a sada su dobre drugarice, Seka Aleksić i Dara Bubamara su rado prihvatile ovaj trend pa su promijenile svoja “narodna” imena. Seka je Zuhra Ramizaj, a Dari na ličnoj karti piše Radojka Adžić.

Ipak, rekli bismo da je porodica Đogaj rekorder u mijenjanju imena. Braća Hamit, Gazmen i Bekrim će vam možda biti poznatiji kao Đole Đogani, Gagi Đogani i Baki B3, a najpopularniji su bili devedesetih godina prošlog vijeka.

Kad smo već kod članova porodice Đogani, bivša supruga Gagija Đoganija, Anabela Atijas se zove Razija Bukva.

Mirjana Petričević popularnost je stekla kao Mira Kosovka, Šućro Turković preimenovao se u Šeki, Vesna je svoje prezime Pajić promijenila u Rivas.

Čini se da je trend mijenjanja imena bio više zastupljen među narodnjacima, ali i neki pop pjevači su promijenili lična imena. Prva među njima je Dragana Šarić, jugoslovenska predstavnica na Evroviziji 1991. godine Bebi Dol.

Čovjek koji je dao ime turbo-folku je svoje lično ime Antonije Pušić promijenio u Rambo Amadeus.

Možda neki nisu znali da je rokerka Slađana Milošević u stvari Aleksandra, a Toni Montano Velibor Miljković.

Da li ste znali da se legenda srpskog glumišta, Dragan Nikolić zvao Dragoslav? Srpska književnica Milica Jakovljević pisala je pod pseudonimom Mir-Jam.

Pravo ime nadrealiste i glumca Dr Neleta Karajlića je Nenad Janković.

Ovo su najpoznatije ličnosti koje su promijenile imena, međutim, mnogo je i onih manje poznatih koji mijenjaju imena radi popularnosti. Čini se da mogu učiti od starijih kolega, koje su, da li zbog imena ili nečega drugog, stekli slavu i veliku popularnost.

Izvor: nezavisne.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti