Klinac iz Terminatora 2 vraća se u novom nastavku, ima 42 i neprepoznatljiv je

Sjećate li se klinca koji je davne 1991. glumio mladog Johna Connora u Terminatoru 2? Danas su mu 42 godine i toliko se promijenio da ćete ga teško prepoznati.

furlong

Neke će fanove možda razveseliti vijest da se glumac nakon punih 28 godina vraća u novom nastavku franšize Terminator: Dark Fate koju je objavio producent James Cameron na Comic Conu u San Diegu prošli mjesec.

Nakon što je u drugom nastavku Terminator: Judgement Day odlično odglumio mladog 13-godišnjeg Johna Connora, zaludio je publiku, a kritičari su mu predviđali blistavu karijeru i svijetlu budućnost, no to se pokazalo netačnim.

Edward Furlong je devedesetih punio novinske stupce, no ne zbog fantastičnih uloga, već zbog burnog privatnog života koji je bio ispunjen skandalima, drogom i alkoholom. Nakon Terminatora 2 ostvario je još nekoliko manjih uloga, a onda se povukao iz Hollywooda i trenutno ga se rijetko može vidjeti u javnosti.


View this post on Instagram

#arnoldschwarzenegger: head and shoulders above the rest! #terminator

A post shared by Edward Furlong Official (@eddiefurlongofficial) on

S privatne strane, život ga nije mazio. Oca nikad nije upoznao, a majka se odrekla skrbništva nad njim pa su se za njega brinuli ujak i ujna.

Kad mu je bilo samo 15 godina, ušao je u vezu s 28-godišnjom učiteljicom glume Jacqueline Domac, a bili su i zaručeni. 1999. su raskinuli zaruke, a Jaqueline ga je tužila jer joj je navodno dugovao novac te je tvrdila da ju je fizički zlostavljao.

2000. godine prijavio se na odvikavanje, a kasnije je priznao da je bio ovisan o heroinu i kokainu. 2006. oženio je Rachel Bellu s kojom je dobio i sina, no razveli su se tri godine kasnije.

Tokom 2000-ih bio je nekoliko puta uhapšen zbog droge, porodičnog nasilja i vožnje pod uticajem opijata, a upravo ga je ovisnost koštala uloge u filmu Terminator 3: Rise of the Machines, u kojem je njegovu ulogu dobio Nick Stahl. Pred sudom je priznao da je doživio bankrot.

Usprkos turbulentnom privatnom životu, filmski svijet još nije dignuo ruke od njega. Jedan je režiser izjavio da je Furlong “vrlo nepredvidljiv i briljantan glumac kad to želi biti”.

Čini se da će novu priliku za dokazivanje dobiti već u idućem Terminatoru.

Izvor: tv1.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti