Kćerka bogataša je odbila siromašnog čovjeka, a onda su se sreli 10 godina kasnije … Nije joj bilo dobro!

I pored toga što je bio tako okrutno odbijen, iz nekog razloga, momak nije mogao tako lako da je zaboravi.

 pou1

Internetom kruži priča o siromašnom momku koji je bio zaljubljen u kćerku bogataša. Riješio je da je zaprosi, a djevojka ga je odbila zbog toga što je siromašan. Međutim, ova priča ima i te kako bitnu životnu lekciju za sve. U nastavku vam priču prenosimo u potpunosti.

– Tvoja mjesečna plata jednaka je mojim dnevnim troškovima. Kako misliš da se udam za nekoga poput tebe? Nikada ne bih mogla da te volim, zato me zaboravi. Idi nađi neku djevojku tvog nivoa koju ćeš da oženiš – poručila je bogataševa kćerka.

I pored toga što je bio tako okrutno odbijen, iz nekog razloga, momak nije mogao tako lako da je zaboravi.

Prošlo je desetak godina, a oni su naletjeli jedno na drugo slučajno, u tržnom centru.

Ona je odmah prepoznala mladića i rekla: “Hej, kako si? Ja sam se udala za vrlo pametnog čovjeka, a njegova plata je 15.700 dolara mjesečno! Jel’ možeš to da pobiješ?”

pou2

Čovjek, slušajući ove bolne riječi od žene koju je nekada volio, jedva je suzdržao suze i nije rekao ništa. Nekoliko trenutaka je prošlo kada se njen muž vratio i stao pored nje. Prije nego što je ona stigla da kaže riječ, njen muž je prepoznao mladića i rekao: “Gospodine? Dobar dan! Vidim da ste upoznali moju ženu!”

– Dobar dan i vama gospodine …? – odgovorio je.

Muž se zatim okrenuo ka svojoj ženi i rekao:

“Draga, želim da ti predstavim mog šefa. On posjeduje onaj projekat od 100 miliona dolara na kom radim!”

Žena, koja je ostala zatečena preokretom situacije, nije mogla da progovori ni riječ.

Čovjek se samo nasmijao i rekao: “Pa, gospodine Carter. Moram da idem. Imam neke bitne sastanke. Bilo mi je drago da sam vas vidio. Želim vam lijep dan!”

Nekoliko minuta bračni par je samo stajao i gledao u čovjeka koji je odlazio.

 pou3

Pouka priče!

Život je kratak. I kao ogledalo je – možeš da vidiš samo onoliko koliko reflektuje. Zato ne budite arogantni ili ponosni gledajući odozgo na druge zbog njihove trenutne situacije. Stvari i okolnosti mogu da budu drugačije slijedećeg puta.

Kada je prošao prvobitni šok, žena je pitala muža u nevjerici: “To je bio tvoj šef?”

– Da, draga. On je jedna vrlo skromna osoba, ali njegov život je jedna jako tužna priča. Priča se da je jednom volio ženu, ali ona ga je ostavila jer je tada bio samo siromašan mladić. Zbog toga, on je mnogo radio. Zbog toga i činjenice da je jako pametan, postao je i uspješan. Sada je multimilioner koji zarađuje po milion dolara mjesečno. Nažalost, nije mogao da prežali tu ženu i ostao je sam i dan danas.”

Muž je nastavio priču i dodao: “Koliko bi sretna ta žena bila da se samo udala za njega tada!”

Žena je ostala bez teksta.

Izvor: telegraf.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti