KAKO DA SE NABILDATE ČISTEĆI SNIJEG: Sagorijeva kalorije i zateže mišiće bolje nego u teretani

Čišćenje snijega je najbolja vježba koju možete da zamislite. U prosjeku, možete da očekujete da ćete za 30 minuta sagorjeti 250 kalorija

cn1

Ako niste ljubitelj vježbanja i odlaska u teretanu, onda imamo savršeno rješenje za vas.

Sve što je potrebno da uradite da brzo zategnete mišiće jeste da uzmete lopatu i krenete da čistite snijeg ispred zgrade.

Čišćenje snijega je poput intenzivnog kardio treninga koji jača mišiće u nogama, leđima, ramenima i rukama.

I ne samo to. Čišćenje snijega sagorjeva više kalorija nego što mislite – a tačna količina zavisi od tempa i intenziteta čišćenja. U prosjeku, možete da očekujete da ćete za 30 minuta sagorjeti 250 kalorija.

cn2

Ipak, prije nego što se bacite u akciju, obavezno morate da obratite pažnju na slijedeće stvari kako bi sve proteklo bez povreda i većih problema:

– Nemojte se baviti napornim aktivnostima ako imate zdravstvene probleme,

– Čišćenje snijega pogađa gotovo sve grupe mišića, a to ćete najbolje osjetiti naredni dan. Zato ga maksimalno iskoristite tako što ćete izvoditi pokrete cijelim tijelom.

– Kao što je to slučaj i sa regularnim treningom, veoma je važno da koristite pravilnu tehniku. Prvo, saginjite se i podižite snijeg nogama, a ne leđima. Drugo, držite lopatu blizu tijela i hodajte do mjesta na koje ćete baciti snijeg umjesto da se istežete kako biste to uradili.

Izvor: telegraf.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti