JUGOSLOVENI SU LUDILI ZA NJOM,1991. JE EMIGRIRALA u Ameriku: Znate li ko je na fotki?

Bila je jedna od naših najpopularnijih glumica, koja je pored glumačkog talenta sve očarala i svojom ljepotom.

Za njom su uzdisali mnogi muškarci, glumila je u mnogim domaćim filmovima, a nakon odlaska u Ameriku ostvarila je niz uloga i u popularnim serijima među kojima se izdvojila serija “Izgubljeni” i “Babilon 5”.

Rođena je u Zagrebu 7. 9. 1955. Nekadašnja je članica Hrvatskog narodnog kazališta, a igrala je u mnogim filmovima. Jedan od njih je bio i ‘Otac na službenom putu’ Emira Kusturice, koji je osvojio Zlatnu palmu na Kanskom filmskom festivalu.

Osamdesetih godina kratko je nastupala za rock grupu La Cinema. Krajem 1991. godine zajedno sa suprugom Goranom Gajićem emigrirala je u Ameriku. Godine 2002. vratila se u Hrvatsku poslije jedanaest godina i odigrala glavnu ulogu u predstavi Radeta Šerbedžije.

U Los Angelesu je snimila i muzički album pod naslovom Songs From Movies That Have Never Been Made. Suprug slavne glumice je filmski režiser koji je, između ostalog, režirao Sofoklovu Antigonu i jednu epizodu ‘Babilona 5’. Povremeno je pisala kolumnu za splitski magazin Feral Tribune. Umrla je 20. januara 2021. u Los Angelesu. U pitanju je Mira Furlan.

Izvor: espreso.co.rs/pozitivno.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti