Jogurt – ukusni napitak za zdravlje i ljepotu

Konzumirajte ga svakodnevno – kao osnovu za jutarnje žitarice, uz ručak ili večeru, koristite ga kao desert sa svježim voćem ili kao preljev za salate.

Kao hrana, jogurt je odlična zaštita za zubnu caklinu i sprječava pojavu karijesa – zbog sadržaja kalcija i fosfora. Osim toga, jogurt sadrži i proteine, koji su od esencijalnog značaja za proizvodnju kolagena. Konzumirajte ga svakodnevno – kao osnovu za jutarnje žitarice, uz ručak ili večeru, koristite ga kao desert sa svježim voćem ili kao preljev za salate.

Jogurt sadrži laktičnu kiselinu, tip alfahidroksilne kiseline, te je sjajno sredstvo za piling. Napravite masku od punomasnog jogurta, nanesite je u tankom sloju na čistu kožu lica i pričekajte desetak minuta, a potom se umijte. Osim toga, od jogurta možete napraviti i masku za kosu: pomiješajte pola čaše punomasnog jogurta, tri žlice meda i jedan žumanjak. Utrljajte masku u kosu i stavite kapu za tuširanje. Nakon petnaest minuta isperite kosu, a zatim je operite na uobičajen način.

Integralni članak pročitajte na: http://www.haber.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti