ISTINA O ŽIVOTU U NJEMAČKOJ: Gastarbajter otkrio kako da ZA 10 DANA ZARADITE 2.600 € i bez dlake na jeziku objasnio situaciju u toj zemlji!

Alen iz Hrvatske, koji već nekoliko godina sa porodicom živi u Njemačkoj, riješio je da ispriča, kako kaže, pravu istinu o životu u toj zemlji.

alenn

“Naletim na jednog čovjeka koga sam upoznao prije 2 godine. On je od prošle godine u penziji. Situiran, ima stan tu u Regensnburgu. Već 40 godina je u Njemačkoj. Kaže mi šta mi treba da snimam na YouTube-u … kaže mi nije to baš tako”, počinje priču Alen.

– A šta nije u redu? Gdje griješim?

– Pričaš suviše ljudima da je dobro a znaš da se radi mnogo …, kaže mi taj čovjek.

– A šta nije dobro? Šta ti radiš tu, što se onda nisi dole vratio. Stan imaš ovdje. On i žena penzije imaju preko 1.500 eura zajedno. U čemu je problem? Što nisi dole ostao prije 40 godina pa bi imao 100 eura penziju”, kaže Alen i nastavlja:

“Ja sam našao da ti pričam jebem te. Kukaš 30 godina, i Bogu si dosadio. Što se ne vratite dole? Ja da mi nije dobro ja bi se spakovao i otišao negdje gdje mi je bolje. Kažu skup stan, osiguranje za kola, hrana, odjeća … Stan je skup ali za to možeš da zaradiš. Ja sam 10 godina bio u Zagrebu podstanar i plaćao stanove 300-400 eura a radio za 700. Pa kakav je to život? Ovdje u Njemačkoj stan plaćaš 600 ili 700 eura a ti i žena radite za 3.500. Pa jebo te daj mi tu računicu. Idi onda kod naših se liječi pa čekaj pregled tri mjeseca. Ovdje svaka konjina koja hoće da radi može da uspije. Ja sam jedan od tih konjina koji hoće da radi”, rekao je Alen.

A onda je ispričao kako se za 10 dana može zaraditi skoro 3.000 eura.

“Farbanje fasade je ovdje jako traženo. Za dvije nedjelje godišnje ili za nepunih 90 sati rada sam zaradio čisto 2.600 eura. E sad razmislite koliko ljudi u BiH, Srbiji, Hrvatskoj rade za te pare čitavu godinu. Ako se pokažete kao dobar radnik toliko vas traže da od ponuda ne možete da živite”, napomenuo je on.

Izvor: kurir.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti