Irhad Šehović, mladi Bosanac iz St. Louisa, primljen na Harvard

Mladi Irhad Šehović, Bosanac iz St. Louisa, primljen je na najpoznatiji američki univerzitet Harvard. O njegovom uspjehu lokalna televizija je snimila i dokumentarni film Čovjek za Harvard.

Šehović je najstariji sin Ismeta i Jasmine Šehović, izbjeglica iz Bosne i Hercegovine, koji su se skrasili u ovom američkom gradu.

Američki mediji su oduševljeni Šehovićevim uspjehom, te činjenicom da je iz relativno siromašne, izbjegličke porodice koja je otišla iz BiH, spašavajući živu glavu, uspio doći do najprestižnijeg univerziteta koji je san i za mnogo bogatije porodice.

Kako navode lokalni mediji, Ismet i Jasmina su posvetili sav svoj život ovome, radeći teške poslove kako bi njihova djeca imala kvalitetno obrazovanje. Irhad im je uzvratio velikim trudom i rezultatom.

Sam Irhad kaže kako je svjestan da možda ima hiljade drugih koji su bolji od njega, ali ipak navodi da je uložio veliki trud kako bi postigao cilj.

“Ne znam kako sam uspio. Trudio sam se, radio sam zadaće kada drugi nisu, tražio pomoć u školi ako nešto nisam znao”, kaže on.

Integralni članak pročitajte na: http://radiosarajevo.ba

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti