INTERVJU, Rade Šerbedžija: “Ljubav je blago koje nam pripadne i sreća koja nam se daruje.”

Čuveni glumac Rade Šerbedžija kaže da je za svoj izgled prije svega zahvalan majki prirodi i svojim roditeljima na “genetskoj žilavosti”.

rade

Kada ne radi, Šerbedžija kaže da svako jutro odlazi na pijacu.

– Tamo kupujem ribu, povrće, voće. Kuham ručak mojoj Lenki. Kad me leđa suviše ne bole i kada u Rijeci ne padaju kiše, igram tenis. Pišem uvijek nešto, obično u omiljenim barovima pored mora, u kojima pijem bijelo ili crno vino. Naveče sjedim pred televizorom i gledam samo sportske programe, a onda kada prođe ponoć idem na spavanje – kaže Rade Šerbedžija.

Prema njegovim riječima ljubav je vještina našeg bića i stanje naše duše.

– Ljubav je osjećaj koji nas čini razdraganima i sretnima. Ljubav je blago koje nam pripadne i sreća koja nam se daruje. Ljubav se voli i kada te muči i kada zbog nje patiš. Ljubav je ono dobro u tebi koje svakog čovjeka čini bogatijim – dodaje Šerbedžija.

Na pitanje šta uči svoje kćerke Šerbedžija je rekao:

– Pokušavam da im pomognem da postanu svoji ljudi. Ni jednom od svoje djece nisam određivao čime bi se bavili u životu. Odgajam ih onako kao što su moj otac i moja majka odgajali mene. Želim da budu blagi i dobri ljudi, a sve ostalo doći će u njihov život samo od sebe.

Izvor: azra.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti