Imate osjetljivu kožu? Tražite proizvode s ovim sastojcima

Kozmetički proizvodi na tržištu mogu sadržavati razne hemikalije i supstance koje mogu više naškoditi nego pomoći osjetljivoj koži. Kako bi koža ostala lijepa, birajte proizvode s ovih šest sastojaka

koza3

1. Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina prirodno se nalazi u tijelu, naročito u vanjskim slojevima kože. U pregledu studija koje su istraživale sposobnost hijaluronske kiseline za ubrzanjem zacjeljivanja rana, naučnici su zaključili da je upotreba iste u zapadnjačkoj medicini potpuno sigurna i nadasve učinkovita.

Isto tako, pokazalo se da je hijaluronska kiselina korisna u nizu situacija – od olakšavanja boli kod upaljenih zglobova i tkiva, sve do direktne primjene na ozlijeđenu kožu pri čemu pomaže oporavku.

2. Maslinovo ulje

Maslinovo ulje pokazalo se kao djelotvorno topikalno protivupalno sredstvo u eksperimentima s miševima – ubrzava zacjeljivanje opeklina, redovnim korištenjem maslinovo ulje ima ojačavajući učinak na kožu, čineći ju rastezljivijom i otpornijom i čak može pomoći kod atopičnog dermatitisa, lijepom medicinskom nazivu za ekcem.

koza4

3. Aloe vera

Aloe vera gel se izvlači iz listova biljke aloe koja je vijekovima korištena kao lijek za liječenje opekotina, rezova i ogrebotina.

Pokazalo se da proizvodi na bazi Aloe vere, kao kreme, odgađaju pojavu dermatitisa – krovnog pojma za mnoge vrste iritacije kože. Takođe je dokazano da ubrzava zacjeljivanje rana i opekotina kod miševa.

4. Shea maslac

Osim što je odličan proizvod na bazi jednog sastojka za njegu kože, pokazalo se da shea maslac djeluje sinergistički s hijaluronskom kiselinom i drugim sastojcima u liječenju ekcema.

A uz to pomaže i umanjiti simptome u blagim i umjerenim slučajevima. Takođe je poznat kao protivupalno sredstvo.

5. Ulje suncokretovih sjemenki

Ulje suncokretovih sjemenki se smatra, zajedno s maslinovim uljem, biljnim sastojkom koji ojačava zaštitnu funkciju kože. Osim toga, pokazalo se da ubrzava zacjeljivanje rana.

Savjetuje se da se koristi u malim količinama, najbolje u kombinaciji s drugim uljima za njegu lica i tijela. Najbolji učinak ima ako se maže na još vlažnu kožu.

koza5

6. Kokosovo ulje

Iako je kokosovo ulje pokazalo da ima neke blage sklonosti začepljivanja pora, ono je odličan izbor za njegu cijelog tijela.

Ima antibakterijska i antifungalna svojstva, a derivati djevičanskog kokosovog ulja su se dokazali kao učinkoviti borci protiv upala na koži.

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti